مطالعه اثر اقلیم و فصل زایش بر فراسنجه های واریانس فنوتیپی و واریانس ژنتیکی افزایشی شیر، چربی، پروتئین و SCS در گاوهای هلشتاین
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 12، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 316
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-12-4_010
تاریخ نمایه سازی: 12 آبان 1400
چکیده مقاله:
در این مطالعه از ۱۱۱۵۴۳ رکورد روز آزمون تولید شیر زایش اول با سه بار دوشش در روز طی سال های ۱۳۶۲ الی ۱۳۹۵ مربوط به ۱۴۲ گله موجود در اطلاعات مرکز اصلاح نژاد استفاده شد. حیوانات مورد مطالعه دارای ۱۰ رکورد روز آزمون بودند. متغیرهایی از ترکیب: گله-سال-فصل زایش به عنوان اثر تصادفی و گله- ماه آزمون- سن در زمان رکوردگیری به عنوان اثر ثابت ایجاد شد. میانگین تولید شیر در اقلیم گرم و خشک بیش تر از اقلیم گرم و مرطوب بود. میانگین درصد چربی و پروتئین شیر در اقلیم گرم و خشک بیش تر از اقلیم گرم و مرطوب بود اما صفات مربوط به سلول های سوماتیک در اقلیم گرم و مرطوب بیش تر بود. واریانس فنوتیپی تولید شیر در مناطق گرم و خشک نسبت به مناطق گرم و مرطوب در تمامی ده رکورد بیش تر بود. میزان واریانس فنوتیپی درصد چربی شیر در منطقه گرم و خشک در روز آزمون های اول، دوم، پنجم و ششم بیش تر از منطقه گرم و مرطوب بود. میانگین واریانس ژنتیکی افزایشی درصد چربی شیر در منطقه گرم و مرطوب در ۹ رکورد بیش تر از منطقه گرم و خشک بود. واریانس فنوتیپی درصد پروتئین شیر منطقه گرم و خشک در تمام روز آزمون ها بیش تر از منطقه گرم و مرطوب بود. نتیجه این که، اثر متقابل ژنوتیپ و محیط موجب تغییر رتبه بندی گاوهای نر در گله های پر تولید، تولید متوسط و کم تولید می شود. به عبارت دیگر، گاوهای نری که در گله های پر تولید ارزش اصلاحی بالایی دارند، امکان دارد در گله های کم تولید، عملکرد مورد انتظار را نداشته باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا نشاگران همت آبادی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
قباد عسگری جعفر آبادی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
ناصر امام جمعه کاشان
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مهدی امین افشار
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :