تظاهرات بالینی، پیامدهای مادری، جنینی و نوزادی زنان باردار مبتلا به کووید-۱۹، یک مطالعه مرور سیستماتیک
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 222
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-24-0_011
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: ویروس کرونا به یک همه گیری در سراسر جهان تبدیل شده است و قابلیت گسترش سریع دارد. زنان باردار و نوزادانشان به علت ضعف سیستم ایمنی، آسیب پذیرتر هستند. مطالعه حاضر با هدف مرور تظاهرات بالینی، پیامدهای مادری، جنینی و نوزادی در زنان باردار مبتلا به کووید-۱۹ انجام شد. روش کار: در این مطالعه مروری جهت یافتن مقالات مرتبط، پایگاههای scopus، pubmed، medrxiv وWeb of science از ابتدای ۲۰۱۹ تا ۳۰ ژانویه ۲۰۲۱ با استفاده از کلیدواژههای فارسی ویروس کرونا، پیامدهای بارداری با همه ترکیبات احتمالی و معادل انگلیسی آنها (corona virus، pregnancy outcomes) با استفاده از عملگرهای AND، OR و NOT مورد جستجو قرار گرفتند. بر اساس معیار استروب، مطالعاتی که در ارزیابی کیفیت بالا و متوسط را اخذ نمودند، وارد مطالعه و بررسی شدند. یافته ها: از مجموع ۳۷۷۱ مطالعه، ۱۷ مطالعه وارد این مطالعه مروری شدند که ۴۴۹۴ زن باردار کرونا مثبت در ۹ کشور مختلف را شامل میشد. علامت شایع در مادران باردار، تب و سرفه بود و عارضه نوزادی این ویروس شامل زایمان زودرس و دیسترس تنفسی بود. اکثر زایمانها به روش سزارین بود و اکثر بیماران از آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی برای درمان استفاده کردند. شواهد زیادی از انتقال عمودی کووید-۱۹ از طریق زایمان واژینال حمایت نکرد. شایع ترین تست تشخیصی بیماری کووید-۱۹ PCR بود. نتیجه گیری: در اکثر مطالعات افزایش انجام زایمان به روش سزارین به دنبال بروز دسترس جنینی بود، اما به دلیل آسیب پذیری این دو گروه، اقدامات پیشگیری و مراقبتی باید در نظر گرفته شود و بر آموزش افراد تاکید بیشتری صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه فیاضی
دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، کارگروه دانشجویی مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
رسول رحمانی
دانشجوی کارشناسی تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
رقیه رحمانی بیلندی
استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :