هماهنگ سازی بهینه کنترل چراغ ها در معابر شهری فوق اشباع و زیر اشباع

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیک ایران
  • کد COI اختصاصی: TTC10_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار افندی زاده زرگری

دانشیار دانشکده عمران - دانشگاه علم و صنعت ایران

هاجر حاج محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل- دانشگاه علم و صنعت ایران

نازلی دهقانی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی حمل و نقل- دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

چراغ های راهنمایی به عنوان یکی از اجزای مهم و کلیدی در تقاطعات ، نقشموثری در کنترل جریان ترافیکبر عهده دارند. از این رو مطالعه و تحقیق بر روی هماهنگسازی و فاز بندی این چراغ ها می تواند گام مهمی جهت جلوگیری از به وجود آمدن ازدحام و پس زدگی صف در یکشبکه باشد. هماهنگ سازی تقاطعات شبکه یکی از بهترین راهکار ها جهت برقراری جریان ترافیک پیوسته می باشد. هماهنگ سازی ، بسته به شرایط ، انواع مختلفی دارد که دو نوع ساده و معکوس آن در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است. اختلاف فاز ، عنصر مهم و کلیدی یکشبکه هماهنگشده محسوب می شود ، از این رو در این آنالیز گردیده و سپس SYNCHRO مقاله برای محاسبه فازبندی بهینه و اختلاف فاز مناسب ابتدا شبکه مد نظر در نرم افزار شبیه سازی شده است. معیار کلی برای ارزیابی عملکرد چراغ راهنمایی مرجع و اختلاف AIMSUN نتایج آن در نرم افزار و به صورت تفاوت زمان سفر مورد AIMSUN فازمناسب ، تاخیر در شریانی اصلی شبکه می باشد. این تاخیر توسط نرم افزار انتظار و زمان سفر اندازه گیری شده در شرایط شبیه سازی ، محاسبه می گردد. نتایج حاصل شده حاکی از آن است که در شرایط فوق اشباع ، به دلیل پس زدگی صف و عدم توانایی چراغ پایین دست در تخلیه مناسب رویکرد ، استفاده از روش پیشروی معکوسو در شرایط زیر اشباع استفاده از پیشروی مستقیم بهترین گزینه جهت هماهنگسازی شبکه می باشند.

کلیدواژه ها

هماهنگ سازی ، پیشروی مستقیم ، پیشروی معکوس، تاخیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.