بررسی اثر القاء الیسیتورها بر خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه میسلیوم قارچ های Stereum hirsutum, Hyphodontia paradoxa و Arthrinium arundinis در استان گلستان
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 330
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOPH-8-2_006
تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1400
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف بررسی اثر القاء الیسیتورها بر خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه میسلیوم قارچ های Arthrinium arundinis ، همزیست گلسنگ، Hyphodontia paradoxaو Stereum hirsutum به میزبانی گیاه Betula pendulaانجام شد. در تابستان ۱۳۹۵ نمونه برداری اولیه از پوست تنه درختان از منطقه سیاه مرزکوه استان گلستان از ارتفاع ۲۴۰۰متری از سطح دریا انجام و خالص سازی قارچ انجام شد. در ۱۳۹۷ از ذخایر میسیلیومی دوساله برای تحقیق حاضر با هدف بررسی تغییرات ترکیبات ثانویه استفاده گردید. تیمارهای نیترات سدیم، نانوفیبرسلولز و سولفات منیزیم بهعنوان الیسیتور به کار برده شدند. همچنین ارزیابی اولیه میزان تری ترپنوئید با استفاده از دستگاه HPLC با کمک استاندارد بتولین و بتولینیک اسید، انجام و جهت اطمینان از تری ترپنوئید بودن پیک مربوطه از دستگاه LC-MS استفاده شد. بررسی خواص آنتی اکسیدانی میسیلیوم قارچ های فوق با روش DPPH صورت گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که پیک مربوط به تری ترپنوئیدها که مشتقات بتولین هستند در قارچ H. paradoxa در الیسیتور نانو فیبرسلولز و قارچ S. hirsutumدر الیسیتور نیترات سدیم (به ترتیب ۵/۶ و ۳۷/۶ برابر شاهد) بیشترین مقدار بوده است. در قارچ A. arundinis تزریق الیسیتورها تاثیری بر میزان تری ترپنوئیدها نداشت و به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش آن شد. میزان آنتی اکسیدان H. paradoxaدر تیمار شاهد ۱/۸۳ درصد بود و القاء الیسیتورها نتیجه عکس داشته و میزان خواص را کاهش داد. مقدار آنتی اکسیدان قارچ A. arundinisباالیسیتورمنیزیم سولفات از ۰۵/۸۲ به ۱۲/۸۷ درصد و در A. arundinis با افزودن نیترات سدیم به محیط از ۶۲/۲۴ به ۰۴/۸۶ درصد رسید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
گلایم لازمی
دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
وحیده پیام نور
هیات علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان
جمیله نظری
دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عمران عالیشاه
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات پنبه کشور، گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :