تاثیر تنظیم کننده های رشد بر کشت بافت انجیر Ficus carica
محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,566
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIDEA05_722
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390
چکیده مقاله:
درخت انجیر با نام علمی Ficus carica از خانواده موراسه و دارای خصوصیات مهم دارویی م ی باشد . کشت درون شیشه ای روشی برای تکثیر سریع گیاهان چوبی می باشد. در این پژوهش کشت بافت انجیر مورد مطالعه قرار گرفت. از جوانه جانبی به عنوان ریز نمونه استفاده گردید. ریز نمونه ها به محیط MS حاوی غلظت های مختلف BA ،TDZ ،IAA ،IBA و BAP منتقل شدند. برای سترون سازی جوانه ها محلول 02 / 0 درصد کلرور جیوه به مدت 2 دقیقه، اتانول 70 % به مدت 2 دقیقه و وایتکس 30 درصد به مدت 15 دقیقه به عنوان بهترین تیمار شناخته شد .کالوس در همه تیمارهای هورمونی تشکیل شد و اختلاف معنی داری بین محیط های مورد استفاده دیده نشد . هم چنین محیط MS حاوی 4 میلی گرم در لیتر TDZ بیشترین میزان باززایی را نشان داد . شناسایی بهترین محیطکشت و ترکیب هورمونی جهت ریشه زایی در دست بررسی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده بی بی لیلا علمداری
کارشناس ارشد
عباس صفرنژاد
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
نعیمه شریف مقدم
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه آزاد تهران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :