تأثیر تغذیه سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر راندمان و ترکیب شیمیایی لاشه و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 981

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_449

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

این آزمایش به منظور بررسی تأثیر تغذیه جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف انرژی قابل سوخت وساز ( 2900 و 2700 کیلوکالری در کیلوگرم) و پروتئین خام (بالا، متوسط، پایین و بسیار پایین) بر خصوصیات و ترکیب شیمیایی لاشه و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی در قالب یک طرحکاملا تصادفی به روش فاکتوریل 2×4 انجام گرفت. بدین ترتیب با وجود 8 جیره آزمایشی تعداد 1600 قطعه بلدرچین ژاپنی به 32 گروه 50 قطعهایی تقسیم و هر 4 گروه به طور تصادفی به یکی از جیر ه های آزمایشی اختصاص داده شدند. سطوح پروتئین بالا، متوسط، پایین و بسیار پایین برای دوره آغازین ( 14 - 0 روزگی) به ترتیب شامل 26 ، 24 ، 22 و 20 % بود. در هر سطح از انرژی، سطوح فوق برای دوره های رشد ( 28 - 15روزگی) به ترتیب به 24 ، 22 ، 20 و 18 % و برای دوره پایانی ( 49 - 29 روزگی) به 22 ، 20 ، 18 و 16 % کاهش یافت. در سن 49 روزگی چهار قطعهپرنده از هر تکرار بطور تصادفی انتخاب و پس از انجام عمل خون گیری جهت بررسی راندمان لاشه و ترکیبات شیمیایی لاشه کشتار گردیدند.نتایج این آزمایش نشان داد که سطوح انرژی و پروتئین جیره غذایی اثر معنی داری بر درصد پروتئین، چربی و خاکستر لاشه، فراسنجه های خونی،درصد بازده لاشه و چربی محوطه بطنی نداشت، ولی افزایش انرژی جیره غذایی باعث کاهش عددی درصد پروتئین لاشه و افزایش درصد چربی لاشه گردید. همچنین با افزایش سطوح انرژی و پروتئین جیره غذایی راندمان لاشه بهبود یافت. در کل نتایج این پژوهش نشان داد که تغذیهبلدرچین ژاپنی در طی دوره های آغازین، رشد و پایانی با جیر ه های غذایی حاوی 2900 کیلوکالری در کیلوگرم انرژی قابل سوخت وساز وسطوح پروتئین بالا یا متوسط به منظور بهبود راندمان لاشه بلدرچین ژاپنی قابل توصیه می باشد

نویسندگان

حبیب اله حلاجی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

عباسعلی قیصری

استادیار گروه علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

شاهین اقبال سعید

استادیار گروه علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

امیرعلی بمانی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • _ _ _ protein levels _ _ ...
  • /04 54/13 55/09 54/62 4/59 ...
  • نمایش کامل مراجع