چگونه توانستم مشکل نقص توجه / بیش فعالی (ADHD) در یسنا را برطرف نمایم ؟

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا علیزاده

دانشجو معلم، دانشگاه فرهنگیان مشهد

سمیه قریبی

دانشجو معلم، دانشگاه فرهنگیان مشهد

چکیده

یکی از اختلالات رایج در کودکان و نوجوانان، اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا (ADHD) است. اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیش از هر اختلال دیگر باعث می شود که آموزگاران مدارس عادی ، اقدام لازم را برای ارجاع این دانش آموزان به مراکز مشاوره و خدمات روان شناسی به عمل آورند. لذا استفاده از راهکارها و رویکردهای درمانی و آموزشی مناسب و اقدام به موقع همراه با مدیریت رفتار در کلاس می تواند اختلالات رفتاری و یادگیری این دانش آموزان را برطرف نماید. پژوهش حاضر با هدف کاهش و تعدیل رفتار بیش فعالی و کم توجهی و نظم پذیری دانش آموز دارای اختلال نقض توجه/ بیشفعالی، در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰، به روش اقدام پژوهی صورت گرفته است. جامعه و نمونه پژوهش دانش آموز دارای اختلال نقض توجه/ بیش فعالی انتخاب گردید. در این پژوهش ابتدا به توصیف وضعیت موجود پرداخته ام و عوامل این اختلال در دانش آموز را بررسی نمودم و سپس برای جمع آوری اطلاعات و شواهد از روشهای مشاهده، مصاحبه (معلم و والدین) و پرسشنامه اختلال بیش فعالی کانرز بهره گرفته شد. در مرحله بعد بهترین راه حلها با استناد به تحقیقات پیشین انتخاب و اجرا گردید. یافته های تحقیق حاکی از آن است که راهکارهایی چون تغییر محل فیزیکی دانش آموز، ایجاد محیطی آرام برای او ، محدود کردن و تقسیم کردن کارها و تکالیف او، آموزش برنامه ریزی و یادداشت برداری به او ، همچنین ارائه راهکارهایی برای والدین او مبنی برچگونگی رفتار با این گونه از دانش آموزان، مانند تنظیم خواب شبانگاهی او ،تشویق کردن و کتک نزدن او ، تغییر برنامه غذایی دانش آموز و حذف مواد غذایی نامناسب توسط والدین یسنا، انجام ورزش ها و بازی های هدف دار به بهبود مشکلات بیش فعالی و نقض توجه دانش آموز منجر شد.

کلیدواژه ها

اقدام پژوهی، اختلال، نقضتوجه، بیش فعالی، دانش آموز، دوره ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.