شکستن رکود بذر یولاف خودر و . Avena fatua L با استفاده از اسید جیبرلیک ( GA ) و نیترات پتاسیم KNO3

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 942

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_275

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

یولاف خودرو (. Avena fatu L ) یکی از علفهایهرز مهم ومشکلساز در مزارع غلات در دنیا و ایران محسوب می شود. بذر یولاف دارای رکود است و قوهی نامیهی خود را برای مدت طولانی در خاک حفظ میکند و همین امر کنترل این علف هرز را با مشکل مواجه می- نماید. دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملاً تصادفی ( CRD ) هرکدام با 6 تیمار در 3 تکرار در شرایط کنترل شدهی آزمایشگاهی انجامشد. تیمارهای آزمایش اول عبارت بودند از: نیترات پتاسیم با غلظت های 4/.، 8/.، 1، 5/ 1، 2 و 5/ 2 درصد و آزمایش دوم عبارت بودند از: اسید جیبرلیک با غلظتهای متفاوت 10 ، 25 ، 50 ، 100 ، 150 و 200 پی.پی.ام. در هر پتر یدیش 10 عدد بذر یولاف خودرو روی کاغذ صافی واتمن شمار هی 1 قرار داده شد و 5 میلیلیتر آب مقطر یا تیمارهای یادشده در بالا بر اساس پروتکل آزمایش در هر ظرف پتری اضافه شد و در انکوباتور در دمای 14 درجهی سانتیگراد قرار داده شد. روزانه درصد جوانه زنی بذرها برای مدت 10 روز یادداشت برداری شد. تمام دادهها با استفاده از تسهیلات کامپیوتری و با کمک برنامهی SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. از نتایج به دست آمده مشاهده شد که غلظتهای مختلف اسید جیبرلیک در شکستن رکود بذر یولاف تأثیر داشتند و با افزایش غلظت میزان جوانهزنی افزایش یافت و در تمام تیمارها با شاهد تفاوت معنیدار داشت. غلظت 200 پی پی ام بیشترین تاثیر را در شکستن رکود داشت. نیترات پتاسیم در غلظت 8/ 0 و 1 درصد بیشترین تاثیر را در جوانهزنی یولاف داشت و به طور معنی داری با شاهد تفاوت داشت. غلظت کمتر از 8/. درصد و بیشتر از 1 درصد نیترات پتاسیم نتوانست به طور موثری جوانه زنی یولاف خودرو را تحریک نماید.

نویسندگان

فریبا سرداریان

دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کریمی، هادی. 1374. گیاهان هرز ایران. مرکزنشر دانشگاهی. 419صفحه . ...
  • Adkins S., Simpson W. and J. M. Naylor. 1984. The ...
  • Jones, D.R. 1976. Seed behaviour. In: R.C. Chancellor(ed .) , ...
  • Michael E F. 1992. Effect of Soluble Sugars and Gibberellic ...
  • نمایش کامل مراجع