مروری بر کاربرد سیستم CRISPR/Cas۹ در کاهش انکوژن زایی سرطان تیروئید آناپلاستیک
محل انتشار: چهارمین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 340
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSB04_053
تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1400
چکیده مقاله:
سرطان تیروئید یکی از شایع ترین تومورهای بدخیم غدد درون ریز است که بروز آن طی سالهای متوالی افزایش یافته است. این سرطان شامل سرطان پاپیلاری (% ۸۵-۷۵ )، سرطان فولیکولار ۲۰ -۱۰) %)، سرطان مدولاری (%۸-۵) و سرطان آناپلاستیک (کمتر از ۵ درصد) است. سرطان آناپلاستیک تیروئید (ATC) در حدود %۲از کل موارد ابتلا به سرطان تیروئید را شامل میشود و جزو تهاجمی ترین،کم تمایزترین و کشنده ترین انواع سرطان تیروئید است. روشهای درمانی متفاوتی برای این سرطان همچون استفاده از ید رادیواکتیو (I۱۳۱) ، شیمی درمانی، رادیوتراپی به واسطه پرتو خارجی و سرکوب هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) به واسطه لووتیروکسین استفاده شده است، ولی در اغلب مواقع بی اثر بودهاند. در واقع تشخیص اولیه این سرطان بسیار مشکل است و درمان موثری برای آن وجود ندارد. بیماران مبتلا، سنی حدود ۶۰ الی ۷۰ سال داشته و معمولا بیشتر از یک سال پس از تشخیص زنده نمی مانند. CRISPR/Cas۹ یکی از قویترین، ارزانترین و پردامنهترین ابزارهای ویرایش ژنتیکی در عصر حاضر است. CRISPR، ابزاری برای برش DNA در یک نقطه خاص است که طی آن با حذف، تغییر و برگرداندن DNA به سلولهای بیمار قدرت مبارزه با سرطان به شیوه ای بسیار کارآمدتر به او داده میشود. در این مطالعه به بررسی کاربرد سیستم CRISPR/Cas۹ در درمان سرطان تیروئید آناپلاستیک و محدودیتها و کاربردهای آن پرداخته میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جواد یغموریان خوجینی
کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران