شناسایی PTKهای هم بیان با ژن ADAR از طریق داده کاوی پروفایل بیان ژن در بیماران مبتلا به سرطان معده

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 279

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSB04_036

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1400

چکیده مقاله:

سرطان معده یازدهمین علت از همه مرگ ها بوده و ۱/۸ درصد مرگ ها تا سال ۲۰۳۰ را به خود اختصاص می دهد ( Mehrabani .(et al., ۲۰۱۳ در ایران سرطان معده دومین علت مرگ ناشی از سرطان و دومین سرطان در مردان با شیوع ۱۴ درصد و چهارمین سرطان در زنان با شیوع ۷ درصد می باشد .(Almasi et al., ۲۰۱۵) مکانیسم مولکولی دقیق سرطان معده همچنان نامشخص است و به همین علت به عنوان یک فرایند پیچیده چند مرحله ای ناشی از میانکنش بین محیط و ژنتیک در نظر گرفته می شود. مطالعات انجام شده در طی چند دهه گذشته باعث بوجود آمدن دید وسیعی در رابطه با تغییرات پیش برنده در سرطان معده شده است .(Lawrence et al., ۲۰۱۳) این تغییرات شامل جهش های ژنی، تغییرات تعداد نسخه سوماتیکی، تغییرات ساختاری، تغییرات اپی ژنتیکی و تغییرات ترانسکریپتومی می باشد. تغییر در تنظیم بیان ژن ها مشخصه بارز سرطان می باشد .(Chen et al., ۲۰۰۳) مطالعات متعددی افزایش بیان ژن ADAR را در سرطان معده گزارش کرده اند، اما مسیرهایی که این ژن در آن ها ایفای نقش می کند و مکانیسم آن در ایجاد و گسترش سرطان معده چندان مشخص نیست. هدف از انجام مطالعه حاضر شناسایی پروتئین تیروزین کینازهای همبیان (co-expressed) با ژن ADAR در سرطان معده می باشد.

نویسندگان

جواد بهروزی

گروه فناوری های نوین و ژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران.گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

شیرین شهبازی

گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدرضا بختیاری زاده

گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهرداد نصرالله زاده ثابت

گروه فناوری های نوین و ژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران

حبیب اله محمودزاده

گروه جراحی سرطان، انستیتو کانسر، مجتمع بیمارستانی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران