ارزیابی سیستم مدیریت پسماندهای تولیدی بیمارستانی با تاکید بر شیوه بی خطرسازی (مطالعه موردی: بیمارستان های شهر ساری در سال ۱۳۹۳)
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 314
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-19-3_009
تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پسماندهای بیمارستانی جزء دومین پسماندهای خطرناک بعد از پسماندهای رادیواکتیو هستند. مدیریت صحیح این پسماندها، منجر به دفع مقرون به صرفه پسماندهای بیمارستانی میشود که با محیط زیست نیز سازگار است. مطالعه حاضر به منظور بررسی کمیت پسماندهای تولیدی و همچنین عملکرد روش بیخطر سازی در بیمارستان های شهرستان ساری صورت گرفته است. روش بررسی: اطلاعات مورد نیاز از طریق مراجعه به مراکز تولید و نگهداری مواد زاید جمعآوری گشت و ارزیابی عملکرد دستگاههای بیخطرساز براساس پایش بیولوژیک برخی باکتریهای شاخص در پسماندهای عفونی صورت پذیرفت. یافتهها: میانگین کل پسماندهای تولیدی در بیمارستان های ساری ۳۱۹۸ کیلوگرم در روز و سرانه تولید زباله به ازای هر تخت فعال در روز ۴۹/۲ کیلوگرم برآورد گشت. میانگین پسماندهای عادی، عفونی، برنده و پرتوزا به ازای هر تخت به ترتیب ۵۶/۱، ۷/۰، ۲۲/۰، ۰۱/۰ کیلوگرم در روز تعیین شد. میزان پسماند کل و عفونی در بیمارستانهای خصوصی بسیار بیشتر از بیمارستانهای دولتی و تامین اجتماعی است. نتایج نشان داد که ۴۶% و ۳۶% پسماندهای عفونی بیمارستانها به ترتیب به روش زبالهسوزی و بیخطر سازی امحاء میشوند. پایش بیولوژیکی نشان داد که عملکرد دستگاههای بیخطرساز بیمارستانها اکثرا در حد قابل قبول با میانگین نابودی ۸۰% میکروارگانیسمها است. بحث و نتیجهگیری: تولید پسماند در اکثر بیمارستانهای ما بهخصوص بیمارستانهای با مالکیت خصوصی در مقایسه با حد معمولی که سازمان بهداشت جهانی ارایه داده بسیار بالاتر است. نتایج نشان میدهد که بزرگی و کوچکی بیمارستانها نقشی در میزان تولید پسماند به ازای هر تخت فعال نداشته و بلکه تا حد زیادی به نوع مالکیت و نحوه مدیریت آن مرتبط است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیوان صائب
دانشیار گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، تنکابن، ایران (مسوول مکاتبات).
سعید کاردار
استادیار، گروه محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
فرح صالحی
دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست، گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، تنکابن، ایران.
شهره علی دوست
دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :