بررسی چالش های شغلی آموزشگران مدیریت پسماند شهرداری تهران
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 321
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-21-3_012
تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سازمان مدیریت پسماند همواره به دنبال آموزش شهروندان به منظور ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدا است و به همین منظور با تدوین برنامه های آموزشی مدون، نسبت به آموزش مدیریت پسماند در بین عموم شهروندان اقدام می نماید. این مهم از طریق آموزشگران مدیریت پسماند شهرداری صورت می گیرد. لیکن سوالی که در این تحقیق مطرح است، این است که آموزشگران سازمان مدیریت پسماند شهرداری در انجام وظایف محوله خویش با چه چالش هایی روبرو هستند. چراکه معظلات و چالش های شغلی به عنوان عواملبازدارنده در اثربخشی آموزش ها قلمداد می شوند. روش بررسی: این تحقیق بر پایه پرسشنامه آکفیلت و کوت صورت گرفته است که در آن ۱۷۲ آموزشگر شاغل در سازمان مدیریت پسماند شهرداری، پاسخ های خود را به ۵ سوال مطروحه در طیف لیکرت ارایه نمودند. یافتهها: بررسی چالش های شغلی نشان داد که سازمان محل اشتغال، فرصت های لازم و کافی برای یادگیری و رشد حرفه ای فراهم نکرده است و درعین حال ۵۹ درصد آموزشگران اعتقاد داشته اند که سازمان، زمینه لازم برای ترغیب به یادگیری و رشد شغلی بیشتر را فراهم نمی کند. لیکن، آموزشگران در سطوح سنی ۲۰-۲۵ و بیش از ۳۵ سال بیش از سایرین به دنبال فرصت هایی برای رشد حرفه ای هستند، و با افزایش سابقه خدمت، افراد رغبت کم تری برای استفاده از فرصت های رشد حرفه ای دارند. بحث و نتیجهگیری: نتیجه تحقیق نشان داد که تاثیر عوامل سازمانی پیشرفت، بیش از عوامل فردی است. یعنی افراد معتقد هستند که بیش از آن که خود برای پیشرفت و رشد حرفهای تلاش کنند، سازمان باید این امکان را برای آنان فراهم نماید. ضریب رگرسیون محاسبه شده برای سنجه های رشد حرفه ای نشان داد که بخش های مختلفی بر فرآیند رشد حرفه ای اثرگذار هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی خانجانی
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت محیط زیست، گرایش آموزش محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران
فرزام بابایی سمیرمی
استادیار گروه تخصصی مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران (مسوول مکاتبات)
ابراهیم طلایی
دانشیار گروه تعلیم و تربیت، دانشگاه شهید مدرس، تهران؛ ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :