طراحی و اعتبار بخشی آزمون استاندارد زبان فارسی (بر پایه چهار مهارت زبانی)
محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 10، شماره: 6
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 396
فایل این مقاله در 33 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LRR-10-6_006
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400
چکیده مقاله:
هدف اصلی این پژوهش، طراحی آزمون مهارت (بسندگی) زبان فارسی بر پایه چهار مهارت زبانی درک شنیداری، درک خوانداری، صحبت کردن و نگارش است. فرضیه این پژوهش بر این اصل استوار است که این آزمون به لحاظ تجزیه و تحلیل آزمونسازی دارای پایایی و روایی لازم ، دارای سودمندی لازم ، قابل اجرا و کاربردی است و درنهایت منطبق با معیارهای استانداردشده، طراحی شده است. جامعه آماری این پژوهش، فارسی آموزان مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) بودند و ۱۳۰ نفر بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند که این زبانآموزان حداقل ۴ ماه و حداکثر ۱۲ ماه در این مرکز مشغول یادگیری زبان فارسی بوده اند. به منظور استانداردسازی آزمون، پرسشهای آزمون به صورت پیش آزمون در آزمون های پایان ترم بهار ۹۴ و تابستان ۹۴ مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) استفاده و بعد از آسیب شناسی پرسشها و تجزیه و تحلیل، برای این آزمون انتخاب شده است. پرسشهای آزمون پس از اجرا تحلیل شدند و پایایی و روایی آزمون، دو مشخصه مهم آزمون استاندارد، اندازه گیری شدند. پس از بررسی آزمون طراحیشده، نتایج آماری نشان دهنده این موضوع بوده اند که این آزمون، ضریب دشواری و ضریب تمیز بهینه ای دارد و دارای پایایی و روایی قابل قبولی نیز است و پیش بینی می شود که این آزمون سودمند و دارای کاربردی نیز است.
کلیدواژه ها:
Key words: Testing ، Language skills ، Persian language standard test ، واژههای کلیدی : آزمون شناسی ، مهارت های زبانی ، آزمون استاندارد زبان فارسی.
نویسندگان
بهمن زندی
Professor of Linguistics , Department of Linguistics, Payam Noor University , Tehran, Iran.
بلقیس روشن
Associate Professor of Linguistics , Department of Linguistics, Payam Noor University, Tehran , Iran.
امیررضا وکیلی فرد
Associate Professor , Department of Linguistics, Imam Khomeini International University, Qazvin , Iran.
لیلا گلپور
Ph.D. Department of Linguistics, Payam Noor University, Tehran , Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :