بررسی احتمال آلودگی آب سردکن های تعدادی از بیمارستان های تهران با باکتری سودوموناس آئروجینوزا

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 220

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-22-5_003

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: بررسی احتمال آلودگی آب سرد کن های بیمارستانی به منظور تعیین کیفیت آب مصرفی اهمیت ویژه ای در سلامت جامعه دارد. pseudomonasبه عنوان یک پاتوژن فرصت طلب مورد توجه می باشد. از آن جائی که امکان رشد با حداقل نیازهای غذایی را دارد، قادر است در آب شیر رشد کند. که این توانایی باعث حضور مداوم آن ها در محیط های بیمارستانی شده است. هدف اصلی این مطالعه تعیین میزان آلودگی pseudomonas aeruginosaدر آب سردکن های تعدادی از بیمارستان های تهران است. روش بررسی: نمونه های آب در ۲ فصل پاییز و زمستان به تعداد ۱۰۰عدد نمونه از آب سردکن های مستقر از ده بیمارستان در نقاط ۵ گانه شهر تهران برداشته شد. ابتدا نمونه ها در کنار ژل یخ و در دمای ۴ درجه سانتی گراد به آزمایشگاه منتقل و بعد لوله های حاوی محیط کشت های مختلف به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در انکوباتور با دمای ۳۷ درجه سانتی گراد نگهداری شد. سپس نمونه ها از لحاظ نیاز رشد به مواد مغذی، استفاده از کربوهیدرات از طریق اکسیداسیون یا از طریق تخمیر صورت گرفته، مسیرهای تخمیر گلوکز و تعیین قدرت باکتری در استفاده از سیترات وجود آنزیم اکسیداز و کاتالاز با استفاده از محیط های کشت و تستهای اختصاصی مربوط بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت توصیفی و با استفاده از نرم افزارهای excel و spss انجام گرفت. یافته ها: در نتیجه پژوهش انجام شدهدر نمونه های آزمایشگاهی جنس های Bacillus شناسایی گردید. همچنین در نمونه های آزمایش شده جنس pseudomonas مشکوک به گونه  aeruginosa و جنس alcaligenes مشکوک به گونه Fecalisنیز مورد شناسایی قرار گرفت. بحث و نتیجه گیری: دما تاثیر به سزایی در رشد باکتری pseudomonas aeruginosa دارد و دمای بالای ۳۷ درجه سانتی گراد باعث افزایش رشد و دمای پایین تر از ۴ درجه سانتی گراد در زمان تابش خورشید البته در هوای سرد (پاییز و زمستان) باعث کاهش و مشاهده نشدن باکتری pseudomonas aeruginosa در آب سردکن ها می شود.  

نویسندگان

سمانه عبدی اندرابی

کارشناس ارشد، گروه مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

رضا حاجی سید محمد شیرازی

استادیار، گروه مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

سید امیرعلی انوار

استادیار، گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

مریم عطایی

استادیار، گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :