تاثیر متقابل شدت نور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی، عملکرد و کیفیت میوه گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)
محل انتشار: دوفصلنامه علوم سبزی ها، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 145
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IUVS-3-1_002
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400
چکیده مقاله:
شدت نور یکی از مهم ترین عوامل محیطی موثر بر رشد، عملکرد و کیفیت سبزی های میوه ای می باشد. اسید سالیسیلیک تاثیر منفی شدت نور بالا و پایین را تعدیل می نماید. در این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شدت نور (۱۰۰، ۷۵ و ۵۰ درصد شدت نور) و اسید سالیسیلیک (۰ و ۲ میلی مولار) بر خصوصیات فیزیولوژیکی، عملکرد و کیفیت گوجه فرنگی، آزمایشی به صورت کرت های خردشده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان واقع در استان اردبیل در سال ۱۳۹۵ اجرا گردید. نتایج نشان داد که وزن تر و خشک گیاه با کاهش شدت نور به ویژه در تیمار شاهد (۰ میلی مولار اسید سالیسیلیک) به طور معنی داری کاهش یافت. هدایت روزنه ای برگ و نسبت Fv/Fm با کاهش شدت نور افزایش یافت. کاربرد اسید سالیسیلیک هدایت روزنه ای برگ و نسبت Fv/Fm را بهبود بخشید. کاربرد اسید سالیسیلیک باعث افزایش تعداد گل آذین و تعداد میوه در گل آذین در سطوح مختلف شدت نور شد. عملکرد گوجه فرنگی در تیمار شدت نور کامل و محلول پاشی شده با اسید سالیسیلیک ۱۱۶ درصد بیشتر از گیاهان رشد کرده در شدت نور ۵۰ درصد و تیمار بدون اسید سالیسیلیک بود.بیشترین و کمترین مواد جامد محلول میوه، سفتی میوه، هدایت الکتریکی و اسیدیته عصاره میوه به ترتیب در شدت نور کامل و در شدت نور ۵۰ درصد به دست آمد.به طور کلی نتیجه گیری می شود که گوجه فرنگی ها در شدت نور کامل عملکرد و کیفیت بهتری داشتند و کاربرد اسید سالیسیلیک توانست خصوصیات کمی و کیفی گوجه فرنگی را در شدت نور مختلف بهبود بخشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رسول آذرمی
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی. اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :