مطالعه ژن های کاندیدا موثر بر صفات دنبه در محدوده مشخصی از کروموزوم شماره ۵ در گوسفندان لری بختیاری و زل با روش PCR-SSCP
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 257
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-8-17_013
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
کیفیت گوشت و ترکیب لاشه از مهمترین صفات اقتصادی در گوسفند به شمار می روند. چربی بدن و دنبه از جمله عوامل
تاثیرگذار بر کیفیت لاشه و گوشت تولیدی در هر نژاد بوده و وقوع جهش در توالی ژنهای کنترلکننده این صفات میتواند عملکرد حیوان و بالطبع ارزش ارثی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از این مطالعه بررسی چند شکلی برخی نواحی از ژن های SAR۱B، SEC۲۴A و VDAC۱ در منطقه ژنومی کاندیدا برای صفات چربی و دنبه روی کروموزوم شماره ۵ گوسفند بود. نمونههای خون به طور تصادفی از تعداد ۳۰۰ راس گوسفند لری بختیاری و ۱۰۰ راس گوسفند زل جمعآوری شد و استخراج DNA به روش نمکی بهینه یافته انجام شد. واکنشهای زنجیرهای پلیمراز (PCR) برای تکثیر قطعه های ۴۷۸، ۵۷۹ و ۳۴۸ جفت بازی ژن های مورد مطالعه با استفاده از جفت آغازگرهای اختصاصی، و تعیین ژنوتیپ نمونهها با تکنیک SSCP انجام شد. نتایج به دست آمده سه الگوی باندی A، B و C را برای ژن SAR۱B در گوسفند لری بختیاری نشان داد، اما این جایگاه ژنی در گوسفند زل تک شکل بود. برای ژن SEC۲۴A در هر دو نژاد سه الگوی باندی A، B و C، اما جایگاه VDAC۱ در دو نژاد تک شکل بود. تاثیر الگوهای باندی ژن SAR۱B بر ویژگیهای دنبه معنیدار (۰۰۱/۰P <) بود، به طوری که الگوی باندی A بیشترین مقادیر مشاهده شده برای محیط بالا، محیط پایین، ارتفاع و وزن دنبه را نشان داد. الگوهای مختلف باندی ژن SEC۲۴A به طور معنیداری با ویژگیهای دنبه در ارتباط بود (۰۰۱/۰P <) و الگوی باندی B بیشترین مقادیر را نشان داد. با توجه به تک شکل بودن جایگاه ژنی SAR۱B در نژاد بدون دنبه زل و چند شکل بودن آن در نژاد دنبه دار لری بختیاری و همچنین چند شکل بودن جایگاه ژنی SEC۲۴A در هر دو نژاد مورد مطالعه، این جایگاههای نشانگری را می توان به عنوان ژن های کاندیدای احتمالی موثر بر ویژگی های دنبه در نژادهای گوسفند دنبه دار مطرح کرد. مطالعه بیشتر نواحی دیگر (اگزون، اینترون و نواحی تنظیمی) این دو ژن و ارتباط آنها با صفات دنبه برای تایید نتایج پیشنهاد میشود.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :