تاثیر هورمون استروئیدی تستوسترون بر رشد گیاهچه، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و کالوس زایی گیاه بابونه آلمانی Matricaria chamomilla .L
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 311
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCB-10-27_004
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر هورمون استروئیدی تستوسترون بر رشد گیاهچه و میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان آن در شرایط کشت درون شیشه ای و همچنین تاثیر آن بر کالوس زایی از ریزنمونه برگ در گیاه بابونه آلمانی .Matricaria chamomilla L، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از غلظت های مختلف هورمون تستوسترون (۰، ۰۱/۰، ۱/۰، ۱ و ۱۰ میلی گرم در لیتر) به تنهایی و یا به همراه غلظت ثابتی از فیتوهورمون های NAAو BAP در محیط کشت MS در سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که این هورمون در غلظت ۱۰ میلی گرم در لیتر موجب افزایش طول گیاهچه، وزن تر ریشه و وزن تر گیاهچه و در غلظت های ۱ و ۱۰ میلی گرم در لیتر موجب افزایش فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز و در غلظت ۱/۰ و ۱ میلی گرم در لیتر موجب افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز می شود. علی رغم اینکه ریزنمونه های برگ کشت شده بعد از گذشت یک تا دو هفته در همه ی محیط ها به القای کالوس پاسخ دادند ولی رشد آن ها بسته به وجود فیتوهورمون ها و غلظت هورمون تستوسترون متفاوت بود. بیشترین وزن تر کالوس ریزنمونه ی برگ در غلظت ۰۱/۰ میلی گرم در لیتر هورمون استروئیدی تستوسترون به تنهایی و یا به همراه فیتوهورمون های NAAو BAP به دست آمد که اختلاف معنی داری با شاهد داشت. نتایج این تحقیق نشان می دهد که این هورمون می تواند در بهینه کردن شرایط رشد گیاه و بهبود رشد کالوس نقش مهمی داشته باشد که این امر نیازمند تحقیق و مطالعه بیشتری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الناز نوذری
University of Mohaghegh Ardabili
رسول اصغری زکریا
University of Mohaghegh Ardabili
سدابه جهانبخش
University of Mohaghegh Ardabili
ناصر زارع
University of Mohaghegh Ardabili
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :