مکان یابی ژن های کنترل کننده برخی صفات زراعی گندم نان تحت تنش خشکی با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 381
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCB-11-30_016
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
به منظور شناسایی ریزماهواره های پیوسته با برخی صفات زراعی گندم در شرایط تنش خشکی انتهای فصل، جمعیتی شامل ۹۶ خانواده F۲:۴ حاصل از تلاقی ژنوتیپ های خارچیا (والد متحمل) و گاسپارد (والد حساس) طی ۲ سال ارزیابی شدند. از میان ۹۲ ریز ماهواره برای ارزیابی والدین، ۳۲ ریزماهواره چند شکلی داشتند که در کروموزومهای B۲، D۲، B۳، A۴، B۴، D۴، A۵، B۵، D۵، B۶، A۷، B۷، D۷ گندم توزیع شده بودند. بر اساس روش مکانیابی فاصله ای مرکب، سه QTL برای صفت ارتفاع گیاه مکانیابی گردید که بر روی کروموزوم B۷ قرار داشتند و بالاترین QTL با بیشترین LOD برابر با ۲۱/۳ و در فاصله بین Xgwm۲۷۴ و Xgwm۳۶۹ قرار داشت و ۳/۱۴ درصد از تغییرات فنوتیپی را توجیه می کرد، برای صفت تعداد دانه در سنبله اصلی یک QTL بر روی کروموزوم B۲ و برای صفت شاخص برداشت نیز یک QTL بر روی کروموزوم B۴ شناسایی گردید. جایگاه مشترک برخی از QTLهای مکانیابی شده بیانگر پیوستگی ژنی یا اثر پلیوتروپیک است. اشباع نقشه مورد نظر و ارزیابی پایداری صفات مورد بررسی می تواند با قابلیت بیشتری شناساییQTL های کنترل کننده را تایید نماید و زمینه گزینش بر اساس نشانگر را فراهم نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جمیله عابدی
Post graduate Student, Graduate University of Advanced Technology
قاسم محمدی نژاد
Department of Agronomy and Plant Breeding, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman-Iran
امین باقی زاده
Department of Biotechnology, Institute of Science and High Technology and Environmental Sciences, Graduate University of Advanced Technology, Kerman-Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :