شناسایی قارچ های طاقچه ای و ویژگی های درختان میزبان آنها در سری یک جنگل شصت کلاته گرگان
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 371
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IFEJ-1-2_003
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
چکیده مقاله:
قارچهای طاقچهای از مهمترین قارچهای ماکروسکوپی موجود در جنگل هستند که بهعنوان انگل و پودهزی درختان محسوب میشوند. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط برخی از ویژگیهای میزبان در استقرار و فراوانی قارچهای طاقچهای در سری یک جنگل شصتکلاته گرگان میباشد. آماربرداری از درختان آلوده به قارچهای طاقچهای در دو ترانکست نواری با عرض ۵۰ متر در طول و در دو طرف دامنه شرقی و غربی سری یک انجام شد و عواملی شامل نوع، کیفیت و قطر درختان میزبان، نام قارچ، فراوانی قارچ و جهت استقرار قارچ روی تنه درختان برداشت شد. فراوانترین گونههای قارچی در منطقه مورد مطالعه از دو خانواده Polyporaceae (۸۲/۷۶ درصد) و سپس Ganodermataceae (۱۷ درصد) می باشند. ترجیح میزبانی قارچهای طاقچهای نشان داد این قارچها درختان راش و ممرز را به ترتیب با ۹۸/۵۰ درصد و ۳۷/۳۱ درصد، بیشتر از سایر درختان میزبان برای استقرار خود ترجیح میدهند. همچنین بررسی میزبانها از لحاظ کیفی نشان داد که قارچهای طاقچهای به میزان ۷۶/۶۹ درصد روی درختان افتاده، ۳۹/۲۵ درصد روی خشکهدارهای سرپا و ۸۵/۴ درصد روی درختان زنده استقرار داشتند. این قارچها بیشتر در جهتهای جنوبی تنه درختان سرپا استقرار دارند و فراوانی آنها با افزایش قطر درختان افزایش مییابد، بهطوری که در طبقه قطری بالاتر از ۸۰ سانتیمتر درختان سرپای میزبان و طبقه قطری بالاتر از ۴۰ سانتیمتر درختان افتادهی میزبان اختلاف معنیداری با طبقات قطری پائینتر از آن وجود دارد.
کلیدواژه ها:
Bracket fungi ، Host ، Strip transect ، Diameter ، Frequency ، Shastkolateh of Gorgan ، قارچ های طاقچه ای ، میزبان ، ترانکست نواری ، قطر ، فراوانی ، شصت کلاته گرگان
نویسندگان
محمد رستمیان
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
محمدرضا کاوسی
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
شعبان شتایی
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
علی اکبر محمدعلیپور ملکشاه
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :