توسعه مدل فعالیت های کارآفرینانه زنان روستایی مبتنی بر دیدگاه صاحب نظران آموزشی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 293
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEA-8-15_010
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر، با هدف تدوین مدل فعالیتهای کارآفرینانه زنان روستایی مبتنی بر دیدگاه صاحب نظران آموزشی با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری انجام گرفت. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- پیمایشی و از لحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی است. جامعه ی آماری پژوهش حاضر، خبرگان آشنا به حوزه ی کارآفرینی از جمله اعضای هیات علمی و کارآفرینان روستایی بودند که ۲۵ نفر از بین آنها به عنوان نمونه و به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابتدا با بررسی ادبیات پژوهش، عوامل موثر بر فعالیت های کارآفرینی زنان روستایی، استخراج و براساس نظر خبرگان ۱۰ عامل به عنوان عوامل نهایی شناسایی شدند، سپس به منظور مشخص نمودن تاثیر علت و معلولی عوامل مستخرج، از پرسشنامه ی محقق ساخته ای که بر اساس مدلسازی ساختاری تفسیری طراحی شده بود، استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل ها، رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری و ارائه مدل عوامل موثر بر فعالیت های کارآفرینی زنان روستایی از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد از بین این ۱۰ عامل شناساییشده، ویژگی های شخصیتی و تجربه ی کاری، سرمایه ی روانشناختی، تفکر خلاق و توانمندسازی در سطح اول و روبنایی ترین سطح مدل قرار گرفتند. تفاوت های جنسیتی، عوامل نهادی-سازمانی و عوامل اقتصادی نیز در سطح دوم قرار گرفتند. فضای فرهنگی-اجتماعی روستایی در سطح سوم مدل سطح بندی تعیین شد. همچنین، آموزش مهارت های کارآفرینی به عنوان موثرترین عامل در فعالیت های کارآفرینی زنان روستایی در سطح چهارم مدل و به عنوان زیربنایی ترین سطح به حساب می آید. براساس یافته های پژوهش، پیشنهاد می شود با توجه به الگوی سطح بندی ارائه شده در این پژوهش، روند و ترتیب اقدامات صورتگرفته مرتبط با گسترش فعالیت های کارآفرینی زنان روستایی انجام شود. همچنین، از آنجایی که اغلب عوامل بنیادی اثرگذار بر فعالیت کارآفرینی زنان به آموزش، توانمندسازی و جو اجتماعی روستایی بر می گردد، آموزش و فرهنگ سازی و اصلاح نگرش های جنسیتی ضرورت می یابد.
کلیدواژه ها:
Entrepreneurship ، Interpretive Structural Model ، rural activity ، Women entrepreneurship education ، آموزش کارآفرینی زنان ، فعالیت های روستایی ، کارآفرینی ، مدل سازی ساختاری- تفسیری
نویسندگان
سیروس منصوری
Arak University
طاهره بقایی
Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :