تأثیر فصل، جنسیت و فعالیت های آبزی پروری بر غلظت عنصر کادمیوم در بافت عضله ماهی زمین کن دم نواری Platycephalus indicus در منطقه ی میناب
محل انتشار: همایش ملی سلامت، محیط زیست، و توسعه پایدار
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 963
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IAUBAHESD01_056
تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1390
چکیده مقاله:
در پژوهش کنونی به بررسی و مقایسه تأثیر فصول متفاوت، جنسیت و فعالیت های آبزی پروری در منطقه ی میناب بر روی تجمع عنصر کادمیوم در بافت عضله ماهی زمین کن دم نواری Platycephalus indicus پرداخته شد. نمونه برداری به منظور بررسی غلظت عنصر کادمیوم در ماهی زمین کن دم نواری از منطقه ی میناب طی دو فصل زمستان و تابستان انجام شد (30=n در هر فصل) و عنصر مورد نظر توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. از لحاظ غلظت عنصر کادمیوم در عضله ماهی زمین کن دم نواری در منطقه ی میناب بین فصل های زمستان و تابستان اختلاف معنی دار وجود داشت (0/05>P) . غلظت عنصرکادمیوم در بافت عضله این ماهی در فصل زمستان بیشترین مقدار را نسبت به فصل تابستان نشان داد. از لحاظ غلظت عنصر کادمیوم در بافت عضله ماهی زمبن کن دم نواری بین جنس های نر و ماده در منطقه ی میناب اختلاف معنی دار مشاهده نشد (P>0/05) ، نتایج مقایسه بیشترین غلظت عنصر کادمیوم در بافت عضله ماهی زمین کن دم نواری با استاندارد های جهانی نشان داد که غلظت عنصر کادمیوم در منطقه ی میناب کمتر از حد مجاز استانداردهای جهانی است. با توجه به نتایج پژوهش کنونی می توان گفت که آلودگی های ناشی از فعالیت های آبزی پروری، کشاورزی و شهری در منطقه ی میناب طی فصول متفاوت بر روند تجمع عنصر کادمیوم در ماهی زمین کن دم نواری موثر می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صادق صمصام پور
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه هرمزگان، بندرعبا
عبدالواحد رحمانی
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
احسان کامرانی
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه هرمزگان، بندرعبا
میرمسعود سجادی
گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :