آزمون مدل علی رابطه بین" سبک دلبستگی، مهارت ارتباطی، ویژگی های شخصیتی، رضایت جنسی همسران"، ارتباط موثر همسران و رابطه مادر- فرزندی درکودکان
محل انتشار: فصلنامه زن و مطالعات خانواده، دوره: 7، شماره: 25
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 204
فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWSF-7-25_006
تاریخ نمایه سازی: 12 مهر 1400
چکیده مقاله:
تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط سبک دلبستگی، ویژگی های شخصیتی، مهارت های ارتباطی و رضایت جنسی همسران با توجه به نقش واسطه ای رابطه موثر همسران بارابطه مادر-کودک است. روش پژوهش براساس هدف از نوع پژوهش همبستگی است و در طرح پژوهش از تحلیل ماتریس کواریانس (تحلیل مدل معادلات ساختاری) استفاده شد. براین اساس،۲۶۰ نفر(مادر و کودک) به روش نمونه گیری تصادفی مبتنی بر سهم انتخاب شده اند. آزمودنی ها )مادر و کودک)، پرسشنامه های الگوی ارتباط همسران (کریستنسن و سالوی، ۱۹۹۱)، سبک دلبستگی بزرگسالان (برنان ، فرالی و والر، ۲۰۰۰)، مهارتهای ارتباطی (عطارها و کرمی،۱۳۸۹)، پنج عامل شخصیت (مک کری و کاستا،۱۹۹۹)، رضایت جنسی (لارسون و همکاران، ۱۹۹۸) و رابطه والد- فرزندی (فاین، مورلند و شوبل، ۱۹۸۳) را تکمیل کردند. تحلیل داده های به دست آمده با استفاده ازآزمون همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری صورت گرفت. پس از تهیه و تنظیم ماتریس همبستگی کلیه متغیرهای مورد پژوهش، بااجرای الگوی معادلات ساختاری مشخص شد که الگوی پیشنهادی از برازش خوبی بهره مند بوده و رابطه مادر- کودک از طریق متغیرهای سبک دلبستگی، ویژگی های شخصیتی، مهارت های ارتباطی و رضایت جنسی همسران و متغیر میانجی رابطه موثر همسران پیش بینی و تبیین شده است. بیشترین اثر مثبت معنا دار بر سازه ارتباط همسران به ترتیب مربوط به سازگاری، رضایت جنسی، مهارتهای ارتباطی و دلبستگی ایمن و بیشترین اثر منفی مربوط به روان رنجورخویی در همسران است و همچنین در رابطه با سازه رابطه مادر– فرزندی، بیشترین اثر مثبت معنا دار به ترتیب مربوط به سازگاری و رضایت جنسی و بیشترین اثر منفی معنا دار به ترتیب مربوط به روان رنجورخویی و دلبستگی اضطرابی در مادر است. نتایج یافته های تحقیق نشان داد، روان رنجوری زنان منجر به کاهش رابطه موثر همسران و سازگاری، رضایت جنسی، مهارت های ارتباطی و دلبستگی ایمن زنان، این رابطه را افزایش می دهد. در ارتباط مادر با کودک، سازگاری و رضایت جنسی مادر منجر به افزایش و روان رنجوری و دلبستگی اضطرابی مادر منجر به کاهش رابطه مادر با کودک می شود.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :