رابطه ارضاء نیازهای بنیادین روانشناختی وتاب آوری با فرسودگی شغلی (مورد مطالعه: زنان شاغل دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار)
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 192
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWSF-10-36_008
تاریخ نمایه سازی: 12 مهر 1400
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ارضاء نیازهای بنیادین روانشناختی و تاب آوری با فرسودگی شغلی زنان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار انجام شد. پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه پژوهش شامل تمامی زنان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در سال ۱۳۹۵ بود. ۸۶ نفر از زنان به روش تمام شماری به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامههای استاندارد نیازهای بنیادین روان شناختی دسی و ریان (BNSQ)، تاب آوری کونور و دیویدسون(CD-RISC) و تحلیل رفتگی شغلی سینگ(SBI) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۲۰ و به روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره، در سطح معناداری ۰۵/۰P< انجام شد. یافتههای پژوهش نشان داد که بین متغیرهای ارضاء نیازهای بنیادین روان شناختی و تاب آوری با فرسودگی شغلی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون مشخص کرد که متغیرهای ارضاء نیازهای بنیادین روان شناختی و تاب آوری، ۸/۳۰ درصد تغییرات فرسودگی شغلی را پیش بینی می کنند. بنابراین با افزایش ارضاء نیازهای بنیادین روان شناختی و تاب آوری، می توان کاهش فرسودگی شغلی در زنان کاهش داد.
نویسندگان
علی محمد ناعمی
هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار
سمانه فقیهی
مسئول کلینیک مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :