رابطه مشکلات دلبستگی با علائم اختلال نافرمانی مقابله ای کودکان
محل انتشار: فصلنامه سلامت روان کودک، دوره: 3، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 229
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-3-3_007
تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: با توجه به شیوع بالای اختلال نافرمانی مقابله ای در کودکان و پیامدهای بعدی این اختلال، هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه مشکلات دلبستگی با شدت علائم اختلال نافرمانی مقابله ای در کودکان دبستانی بود.
روش: طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع مطالعات همبستگی است. جامعه آماری دانش آموزان مدارس ابتدایی منطقه ۴ آموزش وپرورش شهر تبریز در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ را شامل می شد. شرکت کنندگان تعداد ۲۲۹ نفر (۱۱۹ دختر، ۱۱۰ پسر) از کودکان در دامنه سنی ۱۱-۶ ساله بودند که با روش نمونه گیری خوشهای چندمرحله ای انتخاب و از والدین شان خواسته شد مقیاس درجه بندی اختلال نافرمانی مقابله ای (هومرسن و همکاران، ۲۰۰۶) و پرسشنامه دلبستگی میان خویشاوندی (کاپنبرگ و هالپرن، ۲۰۰۶) را در رابطه با کودک خود تکمیل کنند. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که رابطه معناداری بین مولفه های مربوط به مشکلات دلبستگی و اختلال نافرمانی مقابله ای وجود دارد (۰۱/۰P<) و مشکلات دلبستگی پیش بین قوی برای شدت علائم اختلال نافرمانی مقابله ای در کودکان دبستانی است؛ به طوری که این مولفه ها توانستند ۴۰ درصد واریانس رفتارهای مقابله ای کودکان را تبیین کنند.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش حاضر، همسو با نظریه دلبستگی بالبی، نقش دلبستگی در اختلال نافرمانی مقابله ای تایید می شود. تلویحات تشخیصی و درمانی مشکلات دلبستگی برای درمان کودکان مبتلابه اختلال نافرمانی مقابله ای در مقاله بحث شده است.
کلیدواژه ها:
Oppositional defiant disorder ، attachment ، parent-child relationship ، اختلال نافرمانی مقابله ای ، دلبستگی ، رابطه مادر - کودک
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :