فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
خرید و دانلود فایل مقاله
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه تنیدگی والدگری و آشفتگی روان شناختی مادران کودکان مبتلابه اختلال اوتیسم و تاخیرتحولی
سمیه شکری - University of Tabrizزینب خانجانی - Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tabrizتورج هاشمی - Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tabrizخلیل اسماعیل پور - Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tabriz
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مادران کودکان مبتلابه اختلال اوتیسم با چالش هایی مواجه هستند که باعث افزایش تنیدگی و علائم هیجانی در این مادران می شود. پژوهش حاضر به منظور مطالعه تنیدگی والدگری و آشفتگی روان شناختیمادران کودکان مبتلابه اوتیسم و تاخیرتحولی انجام شد.
روش : طرح پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی مادران کودکان ۱۱-۶ ساله مبتلابه اختلال اوتیسم مراجعه کننده به مراکز توان بخشی و دانش آموزان مدارس با نیازهای ویژه شهر تبریز در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ بود که تعداد ۱۰۰ نفر از آنها (۵۰ نفر مادر کودک مبتلابه اوتیسم و ۵۰ نفر مادر کودک با تاخیرهای تحولی) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مقیاس های رفتار غیرعادی کودکان (۱۹۸۶)، نسخه کوتاه آزمون علائم روانی (۱۹۷۳) ، مقیاس کارکرد انطباقی واینلند (۱۹۸۴)، و شاخص تنیدگی والدگری (۱۹۶۷) توسط مادران تکمیل و داده های پژوهش با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره تحلیل شد.
یافته ها: نتایج به دست آمده از تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که بین مادران کودکان مبتلابه اوتیسم و کودکان با تاخیرتحولی در هر دو متغیر وابسته تفاوت معنی داری وجود دارد (P<۰/۰۵). همچنین نتایج نشان داد که میانگین نمرات مادران کودکان مبتلابه اوتیسم به طور معناداری بالاتر از نمرات میانگین مادران کودکان با تاخیر تحولی است(P<۰/۰۵).
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد تنیدگی والدگری و آشفتگی روان شناختی در بین مادران کودکان مبتلابه اوتیسم در مقایسه با مادران کودکان با تاخیرهای تحولی بیشتر است که احتمالا ناشی از مشکلات رفتاری زیاد و کارکردهای انطباقی پایین در بین این کودکان است که ضرورت دارد موردتوجه قرار گیرد.
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_CHILD-4-3_009 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://civilica.com/doc/1278417/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
شکری، سمیه و خانجانی، زینب و هاشمی، تورج و اسماعیل پور، خلیل،1396،مقایسه تنیدگی والدگری و آشفتگی روان شناختی مادران کودکان مبتلابه اختلال اوتیسم و تاخیرتحولی،https://civilica.com/doc/1278417
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود. برای بار اول: (1396، شکری، سمیه؛ زینب خانجانی و تورج هاشمی و خلیل اسماعیل پور) برای بار دوم به بعد: (1396، شکری؛ خانجانی و هاشمی و اسماعیل پور) برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
Baker BL, Blacher J, Crnic KA, Edelbrock C. Behavior problems ...
Rodrigue JR, Morgan SB, Geffken G. Families of autistic children: ...
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.