توانایی حل مسائل ریاضی با و بدون نیاز به بروزرسانی در دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه / فزون کنشی، ناتوانی یادگیری، و دانش آموزان با تحول بهنجار

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 186

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-5-3_015

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری و اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی در استفاده از حافظه فعال و در نتیجه بروزرسانی اطلاعات، نارسایی عمده­ای دارند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه نقش بروزرسانی اطلاعات در حل مسائل ریاضی در دانش آموزان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی، اختلال یادگیری، مبتلا به هر دو اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی و یادگیری، و دانش آموزان بهنجار انجام شد.  روش: طرح پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه پژوهش تمامی دانش آموزان کلاس پنجم مقطع ابتدایی شهرستان تبریز در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۶بود که از این میان۳۰ نفر مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی،۳۰ نفر مبتلا به اختلال یادگیری، ۳۰ نفر مبتلا به هر دو اختلال یادگیری و نارسایی توجه/ فزون کنشی ، و ۳۰ نفر دانش آموز بهنجار به شیوه در دسترس انتخاب شدند. سپس برای گروه­های نمونه ۱۲ مسئله ریاضی طراحی شد که ۶ مسئله بدون نیاز به بروزرسانی اطلاعات و ۶ مسئله دیگر نیازمند بروزرسانی اطلاعات بود. درنهایت داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی کمترین تفاوت معنی دار، تحلیل شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد در هر دو نوع مسئله، دانش آموزان بهنجار و دانش آموزان مبتلا به نارسایی توجه/ فزون کنشی، عملکرد بهتری نسبت به دو گروه دیگر داشته و دانش آموزان مبتلا به اختلالات یادگیری نیز عملکردشان بهتر از دانش آموزانی بود که همزمان از اختلال یادگیری و  نارسایی توجه/ فزون کنشی رنج می برند (۰/۰۰۱>P). نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که ضعف در حافظه فعال می تواند منجر به نارسایی در حل مسائل نیازمند بروزرسانی اطلاعات شود.

نویسندگان

محمد شادبافی

Faculty of psychology, Tabriz university, Tabriz, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gut J, Heckmann C, Meyer CS, Schmid M, Grob A. ...
  • Greven CU, Kovas Y, Willcutt EG, Petrill SA, Plomin R. ...
  • Passolunghi MC, Siegel LS. Working memory and access to numerical ...
  • Maehler C, Schuchardt K. Working memory functioning in children with ...
  • نمایش کامل مراجع