تاثیر آموزش مثبت اندیشی بر اضطراب اجتماعی و اجتناب شناختی مادران کودکان با ناتوانی های یادگیری خاص

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-5-4_013

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: حضور یک کودک دارای ناتوانی یا بیماری، برای والدین و به خصوص مادران بسیار تنش ­آور است زیرا که آنها تنیدگی، احساس ­گناه، و خستگی بیشتری را تجربه می کنند. هدف از اجرای این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارت مثبت­ اندیشی بر اضطراب اجتماعی و اجتناب شناختی مادران کودکان با ناتوانی­ های یادگیری خاص بود. روش: روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و طرح تک گروهی با پیش ­آزمون- پس ­آزمون بود. جامعه آماری شامل تمامی مادران کودکان با ناتوانی یادگیری خاص شهر طارم در سال ۱۳۹۶ بود که از بین آنها ۲۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اضطراب اجتماعی (کانور و همکاران، ۲۰۰۰) و پرسشنامه اجتناب شناختی (سکستون و داگاس، ۲۰۰۴) بود. مثبت اندیشی به صورت ۷ جلسه ۱۲۰ دقیقه ای به گروه آزمایش آموزش داده شد. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب d کوهن و ضریب g هدگس بررسی شد. یافته ها: تحلیل داده ها با استفاده از ضریب کوهن و ضریب g نشان داد نمرات گروه آزمایش در مقایسه با نمرات گروه گواه، در متغیر اضطراب اجتماعی و اجتناب شناختی به طور معناداری کاهش یافته است (۰/۰۱< p). نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر مهارت مثبت اندیشی با ایجاد تفکرات و روان بنه های ذهنی مثبت توانسته است اضطراب اجتماعی و اجتناب شناختی مادران کودکان با ناتوانی یادگیری خاص را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها:

Cognitive avoidance ، social anxiety ، mothers of children with learning disabilities ، positive thinking ، اجتناب شناختی ، اضطراب اجتماعی ، مادران کودکان با ناتوانی یادگیری ، مثبت اندیشی

نویسندگان

نواب کاظمی

Faculty of Human Sciences, Shaid Rajaee Teacher Training University, Tehran, Iran

وحید رسول زاده

Faculty of Human Sciences, Shaid Rajaee Teacher Training University, Tehran, Iran

سید تقی محمدی

Faculty of Human Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Brueggemann Taylor AE. Diagnostic assessment of learning disabilities in childhood: ...
  • American Psychiatric Association. Diagnostic and statistical manual of mental disorders, ...
  • نمایش کامل مراجع