مقایسه تاثیر دو روش تمرین در آب و مکمل یاری ویتامین D بر رفتارهای کلیشه ای و شاخص توده بدن در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 239

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-6-4_002

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: اختلال طیف اوتیسم، یک اختلال عصبی ­تحولی است که در سال­ های اولیه کودکی ظاهر می­شود و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. روش­ های مختلفی برای آموزش و توانبخشی این اختلال وجود دارد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر تمرین در آب، مکمل­ یاری ویتامین D، و ترکیب تمرین در آب+مکمل ­یاری بر رفتارهای کلیشه­ ای و شاخص توده بدن در پسران مبتلا به اختلال طیف اوتیسم انجام شد. روش: پژوهش آزمایشی حاضر با استفاده از طرح پیش ­آزمون-پس­ آزمون با گروه ­های تصادفی انجام شد. بدین ترتیب ۴۰ کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم با میانگین سنی ۱۴/۲ ± ۹/۱۰ سال از موسسه خیریه انجمن اوتیسم گیلان در سال ۱۳۹۷به روش نمونه­ گیری در دسترس، انتخاب شده و به­ تصادف در چهار گروه تمرین در آب (۱۰ نفر)، مکمل­یاری ویتامین D (۱۰ نفر)، ترکیب تمرین+مکمل (۱۰ نفر)، و گواه (۱۰ نفر) جایدهی شدند. قد، وزن، و شاخص توده بدن کودکان در ابتدا و در پایان پژوهش، اندازه ­گیری شد. گروه ­های آزمایشی تمرین در آب و تمرین+مکمل به مدت ۱۰ هفته، هفته ­ای ۲ جلسه ۶۰ دقیقه­ای به اجرای برنامه تمرین در آب پرداختند. همچنین گروه ­های مکمل­ یاری و تمرین+مکمل به مدت ۱۰ هفته، هفته ­ای یک ­بار قرص ویتامین D با دوز ۵۰۰۰۰ IU مصرف کردند. والدین کودکان مورد مطالعه، قبل از شروع آزمایش و پس از پایان ۱۰ هفته مداخله، خرده ­مقیاس رفتارهای کلیشه ­ای مربوط به ویرایش دوم مقیاس درجه ­بندی اوتیسم گیلیام (گارز-۲) را تکمیل کردند. در پایان برای تحلیل داده ­ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته ­ها: نتایج تحلیل داده ­ها نشان داد که هر سه روش تمرین در آب، مکمل ­یاری ویتامین D، و ترکیب تمرین+مکمل، تاثیر معنی ­داری بر نمره خرده­ مقیاس رفتارهای کلیشه ­ای و شاخص توده بدن در کودکان اوتیسم داشت (۰/۰۵>p)، اما روش تمرین+مکمل، اثر بیشتری نسبت به دو روش دیگر نشان داد. نتیجه­ گیری: براساس نتایج پژوهش حاضر می ­توان نتیجه گرفت که شنا می­ تواند درون­داد حسی ثابتی فراهم کند و سطح فعالیت جسمانی کودکان با اختلال طیف اوتیسم را بدون تحمل وزن، افزایش ­دهد. همچنین، با توجه به کمبود قابل­ توجه ویتامین D در این کودکان، مکمل ­یاری ویتامین D می­ تواند موجب بهبود شاخص توده بدن و کاهش شدت علائم اختلال شود.  

نویسندگان

سلیمان انصاری کلاچاهی

Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

زهرا حجتی ذی دشتی

Department of Physical Education, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

علیرضا علمیه

Department of Physical Education, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

الهام بیدآبادی

Department of Child Neurology, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rezaei A, Kazemi MS. The effect of emotional regulation training ...
  • Swift DL, Johannsen NM, Lavie CJ, Earnest CP, Church TS. ...
  • Swift DL, Johannsen NM, Lavie CJ, Earnest CP, Church TS. ...
  • نمایش کامل مراجع