مقایسه اثر افزودنی های گیاهی با آنتی بیوتیک محرک رشد بر صفات تولیدی، فراسنجه های بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی سرم جوجه های گوشتی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 340
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJMAPR-37-3_003
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
چکیده مقاله:
این آزمایش برای مقایسه اثرهای چهار افزودنی گیاهی تجاری و یک آنتی بیوتیک محرک رشد (ویرجینیامایسین) بر عملکرد، برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون و فعالیت آنزیم های کبدی سرم جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد ۹۰۰ قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه (سویه راس ۳۰۸) در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و شش تکرار ۳۰ قطعه ای مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره های حاوی نوی هرب®، بیوسنس® و بایواسترانگ® (هر یک به میزان ۱۰۰ گرم در تن خوراک)، جیره دارای نوی گرو® (۱۰۰۰ گرم در تن خوراک) و جیره حاوی ویرجینیامایسین (۱۰۰ گرم در تن خوراک) به عنوان کنترل مثبت بودند. مقدار خوراک مصرفی، وزن بدن، درصد تلفات، ضریب تبدیل غذایی و شاخص اروپایی مرغ گوشتی در دوره ۱ تا ۴۲ روزگی محاسبه شد. در سنین ۲۸ و ۴۲ روزگی، از چهار پرنده به ازای هر تکرار خون گیری بعمل آمده و فراسنجه های خونی شامل: غلظت پروتئین کل، اسید اوریک، آلبومین، گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، لیپو پروتئین کم چگالی (LDL)، لیپوپروتئین پرچگالی (HDL) و فعالیت آنزیم های گاما-گلوتامیل ترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز سرم اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که اثرهای افزودنی های گیاهی مورد آزمایش بر عملکرد و شاخص اروپایی مرغ گوشتی در مقایسه با آنتی بیوتیک معنی دار نبود. غلظت فراسنجه های خون و فعالیت آنزیم های کبدی سرم در سنین ۲۸ و ۴۲ روزگی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. براساس این نتایج، افزودنی های مورد ارزیابی می توانند بدون اثرگذاری منفی بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک محرک رشد باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سارا مسعود مقدم
دانشجوی دکتری، گروه بیوشیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
جمشید مهرزاد
استادیار، گروه بیوشیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
امیرحسین علیزاده قمصری
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
رضا بهاری کاشانی
استادیار، گروه علوم دامی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
جعفر سعیدی
استادیار، گروه فیزیولوژی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :