سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: ICSDA05_296
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 64
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله اثر مهارکنندگی سه عصاره ی پروتئینی روی فعالیت آلفا-آمیلازهای گوارشی Anagasta kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae)
چکیده مقاله:
Anagasta kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae)از آفات انباری مهم و دارای اهمیت اقتصادی در ایران است. برای مبارزه با این آفت روشهای مختلف از جمله تدخین انبار و دمای پایین مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال احتمال مقاومت آفت در برابر روشهای مورد استفاده وجود دارد. بنابراین استفاده از گیاهان تراریخته حاوی مهارکننده های آنزیمی، یک راهکار مناسب برای کنترل این آفت محسوب میشود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات عصاره های پروتئینی چاودار، جو وحشی و یولاف در برابر فعالیت آلفا- آمیلازهای گوارشی لاروهای سنین چهارم و پنجم بید مدیترانه ای آرد میباشد. برای استخراج پروتئین از بذرها از NaCl ۰.۱ مولار استفاده شد. نتایج نشان داد بالاترین غلظت از عصاره های پروتئینی یولاف و جو وحشی (۱۰ ʽg ml-۱ protein) و چاودار (۱۲.۵ ʽg ml-۱ protein) به ترتیب فعالیت آنزیم را %۵۵.۱۶، %۴۴.۸۶ و %۷۰.۵۴ در لارو سن پنج و %۴۸.۹۴، %۳۷.۳۱ و %۴۹.۲ در لارو سن چهار کاهش دادند. درحالیکه پایین ترین غلظت از عصاره های پروتئینی یولاف و جو وحشی (۰.۶۲۵ ʽg ml-۱ protein) و چاودار (۰.۷۸۱ ʽg ml-۱ protein) به ترتیب فعالیت آنزیم را %۱۱.۷۴، %۵.۳۴ و %۲۵.۴۲ در لارو سن پنج و %۱۱.۱۲، %۷.۹۵ و %۸.۴۱ در لارو سن چهار مهار کردند. در الکتروفورز ژل آنزیم، بدون استفاده از مهارکننده ها، یک باند آمیلازی مشاهده شد. در بالاترین غلظت از عصاره ی پروتئینی چاودار در لارو سن پنج، باند آمیلازی ناپدید شد و در سایر موارد وضوح باندها کاهش یافت. به تدریج با کاهش غلظت مهارکننده ها وضوح باندها بیشتر شد. عصاره ی پروتئینی چاودار در مقایسه با عصاره های پروتئینی یولاف و جو وحشی پتانسیل بیشتری برای مدیریت و کنترل این آفت دارد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICSDA05_296 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1275889/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مقدمی مونقی، اکرم و فرشباف پورآباد، رضا،1400،اثر مهارکنندگی سه عصاره ی پروتئینی روی فعالیت آلفا-آمیلازهای گوارشی Anagasta kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae)،پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران،تبریز،https://civilica.com/doc/1275889
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، مقدمی مونقی، اکرم؛ رضا فرشباف پورآباد)
برای بار دوم به بعد: (1400، مقدمی مونقی؛ فرشباف پورآباد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- اثر دیوار آب بند بر نشت از زیر سدهای خاکی در محیط ناهمگن
- اثرات گاز رادون بر روی انسان و محیط زیست
- اثرات و آلودگیهای زیست محیطی تولید آلومینیوم
- احتمال وقوع سونامی در دریای خزر
- ارائه شاخص خرابی کیفی برای ساختمانهای سنتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی و تحلیل وقایع سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ ۲ . از دیدگاه زیست محیطی
- الزامات تحقق گام دوم انقلاب (۳ . گردشگری (با محوریت گردشگری خانوادگی))
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۴۷ . بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)
- بررسی بازار گردشگری روسیه (ظرفیت ها، موانع و راهکارها)
- آینده پژوهی توسعه فناوری های اسمز مستقیم در تصفیه فاضلاب های نیروگاهی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.