ارزیابی عملکرد و رتبه بندی شعب بانک با استفاده از AHP فازی و تاپسیس مطالعه موردی: صندوق قرض الحسنه توسعه عصر شمال

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پولی و بانکی صندوق های قرض الحسنه
  • کد COI اختصاصی: NCQFH03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر عالم تبریز

دکترای مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی تهران

علی اصغر علی اکبرزاده

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بویین زهرا

چکیده

هیچ تردیدی در این حقیقت وجود ندارد که ارزیابی عملکرد، امر مهم مدیریتی در هر سازمانی به ویژه درنهادهای مالی مانند بانک ها است. روش های تصمیم گیری چند معیاره نیز به عنوان ابزارهایی موثر و رایج دربسیاری از رشته ها از جمله رشته های مالی و اقتصاد توجه زیاد قانون گذاران دولتی و مالی را به خود جلبکرده است. نظرات متنوع و تعدد معیارهای مرتبط با ارزیابی عملکرد بانک، به کارگیری مدل ها با هدف واحدرا محدود کرده است. بنابراین، در این پژوهش از رویکرد تصمیم گیری چند معیار استفاده شده است. روشتحلیل سلسله مراتبی فازی و تکنیک تاپسیس برای به انجام رساندن سطح ایده آل تری از ارزیابی عملکرداجرا می شوند تا رتبه بندی شعب با موقعیت پیشرو مشخص شود. این مقاله با هدف رتبه بندی شعبصندوق قرض الحسنه توسعه عصر شمال مبتنی بر معیارهای عملکرد مالی و غیر مالی استخراج شده از متونمرتبط و نظرات خبرگان انجام گرفته است. وزن معیارها از طریق AHP فازی طبق نظرات کارشناسان محاسبه شد. علاوه بر این، در سطح غیر مالی، پرسشنامه لیکرت برای جمع آوری نظرات مشتریان مورداستفاده قرار گرفت. شعب صندوق، پس از گرفتن اطلاعات مالی سال ۹۲، با استفاده از تاپسیس رتبه بندیشدند. نتایج نشان داد که معیارهای مالی از اهمیت بالاتری نسبت به معیارهای غیر مالی برخوردار بودند وبا ترکیب عملکرد مالی و غیر مالی، شعبه کشاورز رتبه نخست را در میان ۱۳ شعبه به دست آورد.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، رتبه بندی، تصمیم گیری چند معیاره، تحلیل سلسله مراتبی، تاپسیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.