جایابی و تعیین اندازه بهینه تولید پراکنده با در نظر گرفتن ادوات FACTS و عدم قطعیت بار با استفاده از الگوریتم ترکیبی سینوس-کسینوس و بهینه سازی ازدحام ذرات (HSCA-PSO)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 270

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EPS-10-2_001

تاریخ نمایه سازی: 1 شهریور 1400

چکیده مقاله:

استفاده از تولید پراکنده (DG) در شبکه‌های توزیع الکتریکی، فوائد زیادی را به همراه دارد و بنابراین، جایابی و تعیین اندازه این واحدها اهمیت می‌یابد. اغلب تحقیقات در این حوزه از تاثیر شبکه انتقال بر بخش توزیع چشم‌پوشی می‌کنند. همچنین این تحقیقات تاثیر سیستم انتقال جریان متناوب انعطاف‌پذیر (FACTS) را نیز نادیده می‌گیرند. این مقاله روشی جدید برای جایابی و تعیین اندازه بهینه تولید پراکنده با درنظر گرفتن ادوات FACTS ارائه داده است. در این روش، از مدل معادل تونن برای مدلسازی بخش انتقال شامل ادوات FACTS استفاده شده و نتایج آن با مدل‌های شبکه یکپارچه انتقال-توزیع و شین اسلک مقایسه خواهد شد. برای این منظور، از خازن سری کنترل‌شونده با تریستور (TCSC) و جبران‌کننده استاتیک توان راکتیو (SVC) استفاده خواهد شد. و عدم قطعیت بار الکتریکی توسط روش درخت سناریو در نظر گرفته می‌شود. مسئله بهینه‌سازی به صورت حداقل‌سازی یک تابع هدف ترکیبی تعریف می‌شود که شامل شاخص‌های تلفات توان، انحراف ولتاژ و پایداری ولتاژ می‌باشد.  مسئله بهینه‌سازی توسط الگوریتم ترکیبی سینوس-کسینوس و بهینه‌سازی ازدحام ذرات (HSCA-PSO) حل می‌شود. شبیه‌سازی بر روی شبکه تست انتقال-توزیع ۹ شینه و ۱۶ شینه IEEE در نرم‌افزار MATLAB انجام می‌گیرد. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که استفاده از FACTS در بخش انتقال و DG در بخش توزیع هر دو موجب کاهش تابع هدف و در نتیجه بهبود کارایی شبکه از منظر شاخص‌های تلفات، انحراف ولتاژ و پایداری ولتاژ می‌گردد. نتایج نشان می‌دهد که مدل معادل تونن در مقایسه با مدل شین اسلک، عملکرد بهتری در مدلسازی بخش انتقال و ادوات FACTS دارد. همچنین نتایج نشان‌گر این است که عدم قطعیت‌ها موجب افزایش ظرفیت نصب شده واحدهای DG شده و بنابراین صرف نظر کردن از عدم قطعیت می‌تواند موجب دست‌یابی به پاسخ‌هایی اشتباه گردد.

کلیدواژه ها:

سیستم انتقال جریان متناوب انعطاف پذیر ، مدل معادل تونن ، روش درخت سناریو ، الگوریتم ترکیبی سینوس-کسینوس و بهینه سازی ازدحام ذرات.

نویسندگان

احسان قناعتی

گروه برق، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

حسن براتی

گروه برق، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران