بررسی رفتار تغییر شکل گرم فولاد ابزار W۳۶۰ با استفاده از آزمایش فشار گرم
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAME-40-1_007
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1400
چکیده مقاله:
در این پژوهش، به بررسی رفتار تغییر شکل گرم فولاد ابزار گرم کار W۳۶۰، با انجام آزمایش فشار گرم در محدوده دمایی ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد و نرخهای کرنش ۰/۰۰۱، ۰/۰۱، ۰/۱ و ۱ بر ثانیه پرداخته شده است. مطابق نتایج حاصل، تبلور مجدد دینامیکی مهم ترین عامل ترمیم این آلیاژ حین تغییر شکل گرم است. در فولاد W۳۶۰ با افزایش دما و افزایش نرخ کرنش، تبلور مجدد افزایش یافته است. در دمای ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد و نرخ کرنش یک بر ثانیه ساختار کاملا تبلور مجدد یافته حاصل شده است و در دمای ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد وقوع رشد دانه کاملا مشهود است. همچنین با رسم نقشه فرایند این فولاد، محدوده بهینه تغییر شکل گرم آن تعیین شد. تصاویر ریزساختاری حاصل از آزمایش فشار گرم نشان داد که در دمای ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد و نرخ کرنش ۰/۰۱ بر ثانیه، تبلور مجدد آغاز شده و با افزایش دما و افزایش نرخ کرنش، به دلیل افزایش انرژی ذخیره شده و درنتیجه افزایش مکان های مساعد برای جوانه زنی، تبلور مجدد توسعه می یابد. نتایج حاصل از رسم نقشه فرایند نشان داد، منطقه مناسب تغییر شکل گرم فولاد مورد بررسی، محدوده دمایی ۱۰۵۰ تا ۱۱۵۰ درجه سانتی گراد و نرخ کرنش ۰/۱ تا ۱ بر ثانیه است.
کلیدواژه ها:
W۳۶۰ hot work tool steel ، Hot compression test ، Dynamic recrystallization ، Processing map. ، فولاد ابزار گرم کار W۳۶۰ ، آزمایش فشار گرم ، تبلور مجدد دینامیکی ، نقشه فرایند.
نویسندگان
رقیه امیرارسلانی
Faculty of Materials and Manufacturing Technologies, Malek Ashtar University of Technology, Tehran, Iran.
مریم مرکباتی
Faculty of Materials and Manufacturing Technologies, Malek Ashtar University of Technology, Tehran, Iran.
رشید مهدوی
Faculty of Materials and Manufacturing Technologies, Malek Ashtar University of Technology, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :