بررسی اثر خمیر جوشکاری حاوی نانوصفحات گرافن روی خواص اتصال فولاد ۳۰۴ AISI جوشکاری شده به روش توپودری
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 423
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAME-40-1_005
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1400
چکیده مقاله:
در جوشکاری توپودری، ریزساختار و خواص مکانیکی اتصال آلیاژ فولاد ۳۰۴ AISI توسط نانوصفحات اکسید گرافن (GO) و اکسید گرافن احیا شده (RGO) بررسی شد. در این پژوهش ریزساختار خط جوش توسط روش های متالوگرافی و میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی، فازهای تشکیل شده توسط روش پراش پرتوی ایکس و تغییرات آلوتروپی کربن توسط آزمون طیف سنجی رامان ارزیابی شده است. اکسید گرافن با استفاده از روش هامر اصلاح شده سنتز شده و با استفاده از هیدرازین احیا شد. بر این اساس، خمیر اکسید گرافن و اکسید گرافن احیا شده در غلظت های مختلف ۱ ، ۳ و ۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر برای پرکردن شکاف جوش استفاده شده است. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اکسید گرافن احیا شده تا ۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر، استحکام کششی و سختی جوشکاری به ترتیب تا ۲۳ و ۴۳ درصد بهبود می یابد. مکانیزم افزایش خواص مکانیکی را می توان احتمالا به ایجاد ممانعت نانوصفحات اکسید گرافن احیا شده در برابر رشد دانه و درنتیجه ریز شدن اندازه دانه آلیاژ خط جوش در حین فرایند انجماد حوضچه جوش متناسب دانست.
کلیدواژه ها:
Flux-cored Arc Welding ، Graphene ، AISI ۳۰۴ Stainless Steel ، Microstructure. ، جوشکاری توپودری ، گرافن ، فولاد ۳۰۴ AISI ، ریزساختار.
نویسندگان
محمد خسروی
Department of Mechanical Engineering, Birjand University of Technology Birjand, Iran
محمد منصوری
Department of Mechanical Engineering, Birjand University of Technology Birjand, Iran
علی غلامی
Department of Mechanical Engineering, Birjand University of Technology Birjand, Iran
یدالله یعقوبی نژاد
Department of Materials Engineering, Birjand University of Technology Birjand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :