کلون و بیان پروتئین حدت CFP-۱۰ مایکوباکتریوم بویس سویه AN۵
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 76، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 407
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JVR-76-1_014
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1400
چکیده مقاله:
زمینه مطالعه:سل گاوی به وسیله گونه مایکوباکتریوم بویس ایجاد می شود و اثرات مهمی در بهداشت عمومی و اقتصادی از جمله تجارت حیوانات و تولید دارد. برنامه کنترل مرسوم براساس آزمایش پوستی و کشتار گاوهای آلوده به سل است. علی رغم اعتماد به این آزمایش، واکنش های مثبت کاذب از معایب آن به شمار می رود که جهت رفع آن استفاده از پروتئین هایی با ویژگی بالاتر توصیه می گردد. هدف: مطالعه حاضر به منظور کلون، بیان و تخلیص پروتئین نوترکیب CFP-۱۰ به عنوان آنتی ژن مایکوباکتریوم بویس صورت گرفت. روشکار: ژن پروتئین CFP-۱۰ با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره پلی مراز تکثیر شد. محصول واکنش پس از هضم توسط دو آنزیم EcoRI و HindIII در وکتور pET۲۳a(+) کلون شد و بعد از ترانسفورماسیون در سلول DH۵α E. coli تکثیر گردید. پس از الحاق و تعیین توالی، وکتور کلون شده در سلول بیانی BL۲۱ E. coli ترانسفورم شد. جهت القاء، از ایزپروپیل-دی-بتا-تیوگالاکتوپیرانوزید استفاده گردید. جهت انحلال اجسام توده ای در پلت سلولی از اوره ۸ مولار استفاده شد. پس از تخلیص پروتئین نوترکیب با رزین نیکل، حذف اوره با گرادیان کاهنده انجام گرفت. نتایج: صحت کلون ژن CFP-۱۰ با تعیین توالی اثبات گردید. بیان پروتئین CFP-۱۰ با استفاده از مونوکلونال آنتی بادی اختصاصی با وسترن بلاتینگ اثبات شد. نتایج تعیین توالی ژن در کنار وسترن بلاتینگ، حاکی از آن بود که پروتئین نوترکیب بدست آمده در وزن مولکولی حدود ۱۰ کیلو دالتون به خوبی بیان و تخلیص گردیده است. نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد که ژنcfp-۱۰ به خوبی در سیستم پروکاریوتی کلون، بیان گردید و پروتئین CFP-۱۰ می تواند جهت مطالعات بیشتر در تولید کیت های تشخیصی علیه سل گاوی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا عارف پژوهی
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
تقی زهرائی صالحی
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نادر مصوری
بخش تحقیق و تولید توبرکولین و مالئین، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
زهرا صالحی نجف آبادی
بخش بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
رامک یحیی رعیت
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :