مطالعه تجربی تاثیر اصلاح سطحی نانوذرات ZnO و SiO۲ و اعمال نانوپوشش کامپوزیتی سیلیکون رابری RTV بر بهبود خواص مقره های سرامیکی
محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 4، شماره: 64
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 343
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JICERS-4-64_006
تاریخ نمایه سازی: 19 مرداد 1400
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر نانوپوشش کامپوزیتی لاستیک سیلیکونی RTV که نسل جدیدی از پوششهای خود پالاینده و ابر آبگریز هستند برای استفاده بر روی مقرهها معرفی شدهاند. در این مطالعه، دو نوع نانوپوشش کامپوزیتی لاستیک سیلیکونی (Nano -RTV) شامل نانوذرات ZnO و SiO۲ مورد مطالعه قرار گرفتند. با هدف بهبود توزیع نانوذرات و جلوگیری از آگلومراسیون، ابتدا اصلاح سطحی نانوذرات ZnO و SiO۲ به ترتیب با استفاده از APTES وHDMS انجام شد. با استفاده از روشهای آنالیز پراش اشعه ایکس (XRD)، آنالیز BET و میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) اصلاح سطح نانوذرات بررسی شد. در مرحله بعد نانوذرات اصلاح سطحی شده به پایه RTV اضافه شدند و تاثیر استفاده از پوشش پلیمری و دو نوع نانوپوشش بهبود یافته، برروی تست چسبندگی و تست آبگریزی پوششهای مورد نظر به عنوان معیارهای بهبود عملکردی عایق بررسی شد. همچنین با استفاده از نتایج آزمایشهای عملی، تاثیر استفاده از پوشش پلیمری و دو نوع نانوپوشش بهبود یافته، برروی ولتاژ تخلیه الکتریکی به عنوان شاخص بهبود استقامت الکتریکی و در نتیجه قابلیت اطمینان مقرههای پوشش داده شده و بدون پوشش موردنظر درحضور درجات مختلف آلودگی مصنوعی مورد بررسی قرار داده شد. نتایج نشان داد که مقره دارای نانوپوشش کامپوزیتی لاستیک سیلیکونی RTV بیشترین و مقره بدون پوشش کمترین ولتاژ تخلیه الکتریکی رانشان می دهد. بر مبنای نتایج، احتمال رخداد تخلیه الکتریکی در مقره حاوی نانوپوشش لاستیک سیلیکونی به ویژه در محیطهای با آلودگی زیاد کاهش یافته و این امر قابلیت اطمینان بالاتری را در سطح شبکه قدرت ایجاد می کند. نتایج نشان داد که چسبندگی پوشش در مقره دارای نانوپوشش کامپوزیتی لاستیک سیلیکونی (Nano – RTV) نسبت به نمونه حاوی پوشش لاستیک سیلیکونی (RTV) افزایش یافته است. نتایج تست آبگریزی نشان داد که زاویه تماس استاتیک °۵/۱ ± ۸/۱۰۳ بر روی سطح لاستیک سیلیکون RTV بدست آمد که برای پوشش ZnO / RTV به °۶/۱ ± ۱/۱۱۴ و برای پوشش ZnO-SiO۲ / RTV به
°۴/۳ ± ۴/۱۲۸ افزایش یافت و مقره دارای نانوپوشش کامپوزیتی لاستیک سیلیکونی (Nano – RTV) حاوی SiO۲ بیشترین میزان آبگریزی را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
Porcelain insulator ، ZnO and SiO۲ nanoparticles ، Nano-RTV silicone rubber coating ، polymer nanocoating ، hydrophobicity. ، مقره پرسلانی ، نانوذرات ZnO و SiO۲ ، پوشش لاستیک سیلیکونی Nano-RTV ، آبگریزی.
نویسندگان
نسیم نایب پاشایی
Standard Research Institute (SRI)
منیره تقوائی
Shahid Beheshti University
مصطفی صدیقی زاده
Shahid Beheshti University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :