پیش بینی اپیدمی کووید ۱۹ با استفاده از روند جستجوی گوگل
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 20، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 294
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-20-2_008
تاریخ نمایه سازی: 12 مرداد 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: نظام های سنتی مراقبت از بیماری های واگیر مبتنی بر داده های بالینی و آزمایشگاهی، معمولا گزارش های طغیان بیماری های واگیر را با فاصله ۱ تا ۲ هفته پس از بروز آنها منتشر می کنند. ابزار روند جستجوی گوگل با تاخیر یک روزه، اطلاعات جستجوی افراد را نشان داده است. از این داده ها می توان برای شناسایی و مدیریت اپیدمی بیماری های واگیر استفاده نمود. این مطالعه با هدف پیش بینی اپیدمی کووید-۱۹ با استفاده از روند جستجوی گوگل انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی و مقطعی در بهمن ۱۳۹۹ انجام شد. از داده های پایگاه اینترنتی روند جستجوی گوگل برای تعیین میزان توجه به کووید-۱۹ استفاده شد. آمار میزان مرگ ناشی از کرونا از وزارت بهداشت به دست آمد. اطلاعات در بازه زمانی ۱ بهمن ۱۳۹۸ تا ۳۰ دی ۱۳۹۹ گردآوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای اکسل و SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: همزمان با اعلام رسمی موارد ابتلا به کرونا در ایران در تاریخ ۳۰ بهمن، حساسیت جامعه به کرونا بسیار زیاد شده و میزان جستجو در گوگل به حداکثر رسیده است. تا پایان دی ۱۳۹۹ سه موج طغیان کوبد-۱۹ در ایران مشاهده شده است. این سه موج به طور مشابه در روندهای گوگل نیز مشاهده شد. در هر سه موج کووید-۱۹، به اوج رسیدن جستجو در گوگل، ۱۰ تا ۲۰ روز زودتر از به اوج رسیدن تعداد فوتی ها روی داده است.
نتیجه گیری: با استفاده از داده های روند های جستجوی گوگل، می توان وضعیت طغیان بیماری کووید ۱۹، حساسیت جامعه به بیماری و نیازمندی های بهداشتی و درمانی را در زمان کوتاهی تعیین نمود. از داده های جستجوی گوگل می توان به عنوان مکمل نظام مراقبت بیماری های واگیر استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی محمد مصدق راد
School of public health, Health Information Management Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
حامد دهنوی
School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
پروانه اصفهانی
School of Public Health, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :