بررسی تجربی رفتار پی رینگی مستقر بر بستر ماسه ای مسلح شده با خرده لاستیک
محل انتشار: فصلنامه زمین شناسی مهندسی، دوره: 15، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 428
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEG-15-1_005
تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1400
چکیده مقاله:
پی های رینگی به دلیل کاربرد گسترده آن ها در صنایع مختلف از جمله نفت و گاز، اهمیت و حساسیت زیادی دارند، بنابراین یافتن راه هایی برای بهبود رفتار این گونه از پی ها می تواند بسیار ارزشمند باشد. یکی از این راه ها که بسیار ارزان قیمت است و هم چنین کمک شایانی به حفظ محیط زیست می کند، استفاده از خرده لاستیک حاصل از مواد دورریزی مانند لاستیک های مستعمل در امر تسلیح خاک است. در پژوهش حاضر به بررسی رفتار پی های رینگی با قطر خارجی ثابت ۳۰۰ میلی متر و قطر داخلی متغییر (۹۰، ۱۲۰ و ۱۵۰ میلی متر با نسبت قطر داخلی به خارجی ۳/۰، ۴/۰ و ۵/۰) که مستقر بر بسترهای ماسه ای غیرمسلح و هم چنین مسلح شده با خرده لاستیک دانه ای است، می پردازیم. نتایج حاصل از آزمایش های تجربی نشان میدهد در هر دو بستر غیرمسلح و هم چنین مسلح شده با خرده لاستیک دانه ای، پی رینگی با نسبت قطر داخلی به خارجی ۴/۰ بیش ترین ظرفیت باربری و کم ترین نشست را دارد. هم چنین افزودن ضخامت لایه مخلوط خاک- خرده لاستیک تا ضخامتی بهینه که برابر با نصف قطر خارجی پی رینگی است، می تواند ظرفیت باربری را تا ۵/۴۱% نسبت به حالت غیرمسلح افزایش دهد و افزایش بیش تر این ضخامت باعث کاهش مجدد ظرفیت باربری پی رینگی می شود. در ضمن افزودن یک لایه مخلوط خاک- خرده لاستیک می تواند تنشهای قائم انتشار یافته در بستر زیرین پی را تا ۶/۲۴% نسبت به حالت غیرمسلح کاهش دهد.
کلیدواژه ها:
Ring footing ، sand ، rubber particle ، bearing capacity ، vertical stress ، پی رینگی ، ماسه ، خرده لاستیک ، ظرفیت باربری ، تنش قائم.
نویسندگان
محمدحسین کیقبادی
Department of Civil Engineering, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
عادل عساکره
Department of Civil Engineering, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
بهزاد کلانتری
Department of Civil Engineering, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
مسعود دهقانی
Department of Civil Engineering, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :