سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: TICNF05_059
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 127
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تحلیل همبستگی فضایی توزیع سکونتگاه های روستایی با وضعیت طبیعی آنها در شهرستان تبریز
چکیده مقاله:
اصولا استقرار و پیدایش یک روستا بیش از هر چیز تابع شرایط محیطی و موقعیت جغرافیایی آن می باشد. بنابراینشناخت عوامل محیطی تاثیرگذار در شکل گیری سکونتگاه های روستایی از اهمیت زیادی برخوردار است. عوامل طبیعیمتعددی در پیدایش و توسعه سکونتگاه های روستایی موثر می باشند که برخی از آنها نقش بیشتری در این زمینه برعهدهدارند. در پژوهش حاضر از جمله عوامل طبیعی مطرح به بررسی نقش عواملی از قبیل پوشش گیاهی، اقلیم، دما، بارش،رطوبت نسبی، شیب، ارتفاع، خاک، خطر زلزله، خطر سیل، خطر لغزش زمین، خشکسالی، ژئومورفولوژی و رودخانه پرداختهشده است. همچنین به بررسی نوع اثرگذاری این عوامل و تبیین همبستگی خودکار فضایی آنها در ارتباط با توزیع سکونتگاه-های روستایی پرداخته میشود. هدف پژوهش بررسی ارتباط الگوی فضایی با ویژگی های طبیعی (۱۴ مورد) در محل استقرارروستاهای مورد مطالعه می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش توصیفی- تحلیلی بوده است. اطلاعاتجمع آوری شده به صورت اسنادی- کتابخانه ای و داده های سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) بوده است. به علاوه جامعه آماریمورد مطالعه شامل ۷۵ نقطه روستایی در شهرستان تبریز می باشد برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل همبستگی خودکار فضایی مبتنی بر شاخص مورن I استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون مورن I، نشان دهنده الگوی متمرکز در توزیع نقاط روستایی شهرستان تبریز از نظر تمامی شاخص های مورد بررسی، می باشد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا TICNF05_059 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1235237/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آقایاری هیر، محسن و احمدزاده نقده، سحر،1400،تحلیل همبستگی فضایی توزیع سکونتگاه های روستایی با وضعیت طبیعی آنها در شهرستان تبریز،پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی و محیط زیست با تاکید بر برنامه توسعه ملل،تهران،https://civilica.com/doc/1235237
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، آقایاری هیر، محسن؛ سحر احمدزاده نقده)
برای بار دوم به بعد: (1400، آقایاری هیر؛ احمدزاده نقده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- اثر دیوار آب بند بر نشت از زیر سدهای خاکی در محیط ناهمگن
- اثرات گاز رادون بر روی انسان و محیط زیست
- اثرات و آلودگیهای زیست محیطی تولید آلومینیوم
- احتمال وقوع سونامی در دریای خزر
- ارائه شاخص خرابی کیفی برای ساختمانهای سنتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی و تحلیل وقایع سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ ۲ . از دیدگاه زیست محیطی
- آینده پژوهی توسعه فناوری های اسمز مستقیم در تصفیه فاضلاب های نیروگاهی
- بررسی اقتصادی و تحلیل و مقایسه بین دو سیستم گوگرد زدایی از سوخت مازوت و سولفورزدایی از دود دودکش
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.