ارزیابی شیوه های آموزش قوانین ترافیکی به کودکان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن کدخدایی

کارشناس ارشد عمران، گرایش مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

مسعود کدخدایی

دانشجوی دکتری عمران، گرایش راه و ترابری، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

روزبه شاد

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

شهریار افندی زاده

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

عابرین پیاده بزرگترین گروه را در میان قربانیان تصادفات رانندگی تشکیل می دهند. آمارها بیانگر بالا بودن تعداد کودکان ۵ تا ۷ ساله در میان عابرین پیاده صدمه دیده در تصادفات رانندگی است. کودکان به دلایل مختلف، بیشتر از سایرین در معرض خطر تصادفات رانندگی می باشند. یکی از راهکارهای کاهش تعداد کودکان آسیب دیده در تصادفات رانندگی، آموزش قوانین رانندگی به کودکان است. شیوه های مختلفی برای آموزش قوانین ترافیکی به کودکان وجود دارد. هدف مقاله حاضر، رتبه بندی شیوه های آموزش قوانین ترافیکی به کودکان می باشد. این رتبه بندی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) انجام شده است. مقادیر اوزان معیارها و گزینه های ارزیابی با استفاده از نرم افزار Expert Choice محاسبه شده اند. براساس نتایج بدست آمده، موثرترین معیارهای ارزیابی به ترتیب معیارهای اثربخشی، جذابیت و هزینه اجرا بودند. ساخت انیمیشن های آموزشی با کسب امتیاز ۰/۵۱ به عنوان مناسب ترین شیوه آموزش قوانین ترافیکی به کودکان انتخاب شد و شیوه های برگزاری دوره های آموزشی در کودکستان ها و پارک های ترافیک و توزیع کتابچه های آموزشی به ترتیب با کسب امتیازات ۰/۳۴ و ۰/۱۵ در رتبه های دوم و سوم قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

آموزش قوانین ترافیکی، کودکان، عابرین پیاده، تحلیل سلسله مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.