تدوین راهبردهای ایجاد زیرساخت داده های مکانی (SDI) در سامانه های فرماندهی و مدیریت نظامی در افق ۱۴۰۴ با نگاه آینده پژوهی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 253

فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DFSR-1-1_004

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400

چکیده مقاله:

زیرساخت داده های مکانی مجموعه ای متشکل از استانداردها، سیاست ها، شبکه های دسترسی، فن آوری ها، داده های اولیه، سازمان ها و نیروی انسانی می باشد که امور دسترسی به داده های مکانی را تسهیل نموده و به عنوان مکانیسم پایداری برای حل مشکلات موجود در این حوزه مورداستفاده قرار می گیرد. تحقیق پیشرو با داشتن افق دید منطبق با چشم انداز ۱۴۰۴ کشور، باهدف بررسی دغدغه های فعلی در حوزه اطلاعات مکانی و شناسایی فاکتورهای موثر در ایجاد SDI دفاعی شکل گرفته و ضمن بهره گیری از روش های ترکیبی آینده پژوهی، راهبردهای ایجاد SDI در سامانه های فرماندهی و مدیریت نظامی آینده میان مدت را ارائه نموده است. این پژوهش بر اساس روش شناختی در قالب مدل SWOT انجام شده و داده های آن از طریق پرسشنامه، مطالعات میدانی و کتابخانه ای جمع آوری گردیده است. بر این اساس ابتدا نقاط ضعف و قوت درون سازمانی و فرصت ها و تهدیدهای برون سازمانی برای هر یک از مولفه های زیرساخت داده های مکانی شناسایی و کدگذاری شدند و با تجزیه وتحلیل نتایج، شاخص های آماری و وزن نهایی برای تک تک پارامترها مشخص گردید. در پایان ماتریس مقایسه زوجی SWOT تشکیل گردید و تعداد ۶۷۶ راهبرد به عنوان خروجی مدل SWOT به دست آمده آمد که با تعریف آستانه مناسب، تعداد ۲۲ راهبرد به عنوان راهبردهای نهایی ایجاد زیرساخت داده های مکانی در سامانه های فرماندهی و مدیریت نظامی در افق ۱۴۰۴ استخراج و ارائه گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد راهبرد بزرگ یا ژنریک که مشتمل بر ۹ راهبرد می باشد در ناحیه ۱ (SO) ماتریس SWOT واقع شده که بیانگر اتخاذ تدابیر یا پیشنهاد استفاده از فرصت های محیطی با به کارگیری نقاط قوت سازمانی می باشد.

کلیدواژه ها:

زیرساخت داده های مکانی (SDI) ، آینده پژوهی ، SWOT ، سامانه های فرماندهی و مدیریت نظامی

نویسندگان

سعید مددی

کارشناس ارشد سنجش از دور دانشگاه تهران

آرا تومانیان

استادیار گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

ذکریا کاظم پور

مدرس دانشگاه، دانشجوی دکترای تخصصی رشته آینده پژوهی، دانشکده مدیریت، علم و فناوری، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • منابعپدرام، عبدالرحیم، (۱۳۸۸)، آینده پژوهی (مفاهیم و روش ها)، تهران: ...
  • فخرایی، مرضیه؛ کیقبادی؛ مرضیه، ۱۳۹۳، نگاهی به روش های آینده ...
  • Budhathoki, N.R. Nedovic-Budic, Z. (۲۰۱۰) Expanding the SDI knowledge base. ...
  • Douglas D.Nerbert, (۲۰۰۹), "Developing Data Infrastructure": The SDI Cookbook, Version ...
  • Maguire.D.J and P.A.Longle. The emergency of geoportals and their role ...
  • Tomanian.A, (۲۰۱۲), Methods to Improve Evaluate Spatial Data Infrastructure,Center for ...
  • نمایش کامل مراجع