مروری بر نقش تحریک الکتریکی عملکردی در مقایسه با ارتوز مچ پا در کیفیت راه رفتن افراد دچار افتادگی پا به علت سکته مغزی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 470
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-17-1_012
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: یکی از اختلالات شایع حرکتی به دنبال سکته مغزی، افتادگی مچ پا می باشد. درمان اولیه آن استفاده از ارتوز مچ پاست. اخیرا تحریک الکتریکی عملکردی نیز به عنوان درمان این بدشکلی و به منظور بازگرداندن راه رفتن طبیعی به بیماران دچار ضعف یا فلج عضلات به دنبال سکته مغزی و یا آسیب طناب نخاعی به کار می رود. هدف از این مطالعه بررسی نقش این تکنیک در مقایسه با ارتوز مچ پا در اصلاح الگوی راه رفتن بیماران سکته مغزی می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مروری، جست و جوی نظام مندی در پایگاه های الکترونیکی مختلف (Googlescholar, Pubmed, Sciencedirect) انجام و مقالات انگلیسی چاپ شده بین سال های ۱۹۸۹-۲۰۱۳ به وسیله ی انتخاب کلمات کلیدی تحریک الکتریکی عملکردی، سکته مغزی، اورتوز مچ پا، افتادگی پا و راه رفتن در چند حیطه (روش PICO) و ترکیب بین آن ها، انجام شد. مقالاتی که شامل بیماری عصبی غیر از سکته مغزی و یا دفورمیتی به جز افتادگی پا بود، حذف گردید.
یافته ها: نتایج بدست آمده از ۳۲ مقاله استخراجی، بر اساس تغییرات مثبت رخ داده در پارامترهای راه رفتن و میزان فعالیت عضلانی و کاهش اسپاسیتی به دنبال استفاده از سیستم تحریک الکتریکی عملکردی تفسیر شده-اند. این سیستم موجب افزایش سرعت راه رفتن، طول گام و تعداد قدم در واحد زمان می شود.
نتیجه گیری: به نظر می رسد تکنیک تحریک الکتریکی عملکردی، موجب بهبود کیفیت راه رفتن افراد دچار افتادگی پا به علت سکته مغزی خواهد شد؛ راحتی و ظاهر بهتر این تکنیک در مقایسه با ارتز مچ پا می تواند توجیه مناسبی برای پذیرش بهتر و تحمل این سیستم در میان بیماران باشد.
کلیدواژه ها:
Functional Electrical Stimulation ، Stroke ، Ankle-foot orthosis ، Foot drop and gait ، تحریک الکتریکی عملکردی ، سکته مغزی ، اورتوز مچ پا ، افتادگی پا ، راه رفتن
نویسندگان
فرشته سالاری مقدم
Student, Prosthesis and Orthotics, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, I.R. Iran
طهمورث طهماسبی
Prosthesis and Orthotics, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, I.R. Iran
لادن عرب یعقوبی
Student, Prosthesis and Orthotics, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, I.R. Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :