تعیین الگوی مقاومت دارویی در کلبسیلا پنومونیه دارای مقاومت چندگانه دارویی دربیماران مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی شهرکرد در سال ۱۳۹۲
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 429
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-17-3_014
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی بین باکتری های پاتوژن به مسئله جدی جهانی تبدیل شده است. کلبسیلا پنومونیه از مهم ترین پاتوژن های فرصت طلب است که باعث عفونت های اکتسابی از بیمارستان و جامعه می شود. گسترش جهانی سویه های دارای مقاومت چندگانه (MDR) یک نگرانی جدی است. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و شیوع مقاومت چندگانه کلبسیلا پنومونیه از بیمارستان های آموزشی شهرکرد است.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، ۱۳۶ ایزوله کلبسیلا پنومونیه از نمونه های ادرار، خون، زخم، خلط جدا شد و با استفاده از آزمون های استاندارد بیوشیمیایی تعیین هویت شد. مقاومت ایزوله ها نسبت به
آنتی بیوتیک های: آمیکاسین، سفالوتین، کوتریماکسازول، جنتامایسین، سفوتاکسیم، نیتروفورانتوئین، نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین، کلرآمفی نیکل، ایمی پنم و نورفلوکساسین به روش دیسک دیفیوژن طبق دستورالعمل CLSI مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: بر اساس نتایج حاصل، میزان مقاومت ایزوله ها به کوتریماکسازول ۱/۵۸%، سفالوتین ۹/۵۲%، تتراسایکلین ۸/۴۷%، سفوتاکسیم ۷/۳۹%، جنتامایسین ۸/۳۶%، نیتروفورانتوئین و کلرآمفی نیکل ۷/۲۵%، آمیکاسین ۳/۲۱%، نورفلوکساسین ۸/۱۱%، نالیدیکسیک اسید ۹/۱۹% و سیپروفلوکساسین و ایمی پنم ۶/۹% بود. از کل ایزوله ها، ۸۱ نمونه (۶/۵۹%) دارای مقاومت دارویی چندگانه بودند.
نتیجه گیری: کلبسیلا پنومونیه دارای مقاومت چندگانه یک خطر جدی برای بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های شهرکرد است؛ بنابراین نظارت بر مصرف آنتی بیوتیک ها و تعیین سویه های مقاوم به چند دارو می تواند از توسعه مقاومت در باکتری ها جلوگیری کند.
کلیدواژه ها:
Klebsiella pneumoniae ، Antibiotic resistance ، Multi drug resistant strains ، کلبسیلا پنومونیه ، مقاومت آنتی بیوتیکی ، سویه های دارای مقاومت چندگانه
نویسندگان
پری کیانی ابری
Student Research Committee, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, I.R. Iran
بهنام زمانزاد
Microbiology Dept., Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, I.R. Iran
ابوالفضل قلی پور
Microbiology Dept., Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, I.R. Iran
زهرا نور محمدی
Cellular and Molecular Research Center, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, I.R. Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :