شناسایی و تبیین ابعاد دانشگاه کارآفرین موثر بر رفتار کارآفرینی دانشجویان (موردمطالعه دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز)
محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 17، شماره: 5
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 383
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KARFN-17-5_007
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1400
چکیده مقاله:
رفتار کارآفرینانه، انگیزه و اقدامی است که کارآفرین را قادر به ایجاد و بهره برداری از فرصت ها می کند. دانشگاه کارآفرین، منجر به بهبود رفتار کارآفرینی دانشجویان می شود؛ لذا هدف این پژوهش، شناسایی و تبیین ابعاد دانشگاه کارآفرین موثر بر رفتار کارآفرینی دانشجویان (موردمطالعه دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز) است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از حیث روش گردآوری، توصیفی- پیمایشی است. روش تحقیق از نوع آمیخته- اکتشافی (کمی- کیفی) است. در بخش کیفی ۲۸ مصاحبه با خبرگان با روش نمونه گیری گلوله برفی و در بخش کمی۳۷۶ نفر از استادان کارآفرینی با نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته های بخش کیفی از طریق کدگذاری باز و محوری تحلیل شدند و منجر به استخراج ۲۲۴ کد اولیه، ۲۹ مولفه در ۸ بعد (شامل شرایط اقتصادی و اجتماعی، بسترسازی درون دانشگاهی، محیط دانشگاهی و ارزش آفرینی، نهادینه کردن کارآفرینی، تغییرات ساختاری، بهینه سازی مدیریت، پذیرش رسالت کارآفرینی و شبکه سازی) شد. بعد از دستیابی به ابعاد پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته با الهام از مطالعات مرتبط، طراحی شد. لذا ابزار گردآوری داده های کمی، پرسشنامه بود. داده ها از طریق نرم افزارهایSPSS و smartPLS۳ تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها نشان دادند که تمام ابعاد احصاشده بر رفتار کارآفرینی دانشجویان، تاثیر معنی داری دارد.
کلیدواژه ها:
رفتار کارآفرینانه ، دانشگاه کارآفرین ، دانشگاه جامع علمی کاربردی ، آموزش کارآفرینی ، فرهنگ کارآفرینانه
نویسندگان
سید علی حسینی
دانشجوی دکتری، گروه کارآفرینی ، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
علی بدیع زاده
استادیار، گروه مدیریت صنعتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
سید رسول حسینی
استادیار، گروه مدیریت آموزشی ، واحد تهران ، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران.
علی اکبر قهرمانی
استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :