آگاهی و نگرش نسبت به دانشگاه های نسل سوم از دیدگاه دانشجویان علوم پزشکی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 398
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDJ-12-1_003
تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1400
چکیده مقاله:
دانشگاههای نسل سوم هسته مرکزی چگونگی تمرکز آموزش عالی جهان بر اقتصاد و صلاحیت دانشجویان به شمار میروند و از آنجایی که مطالعات اندکی در مورد آگاهی و نگرش دانشجویان در مورد دانشگاههای نسل سوم انجام شده است؛ مطالعه حاضربا هدف بررسی این آگاهی و نگرش در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال ۱۳۹۷ انجام شد. پژوهش حاضر با استفاده از روش پیمایشی با استفاده از نمونه گیری در دسترس انجام شد. اطلاعات با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته چهار قسمتی گردآوری شده و روایی سازه با شاخص S-CVI محاسبه شد که برای آگاهی ۷۴۶/۰، برای نگرش ۷۸۹/۰ و نمره کل پرسشنامه ۸۶۲/۰ به دست آمد. پایایی نیز با آلفای کرونباخ محاسبه شده و برابر با ۸۰۱/۰ r= بود. در مطالعه حاضر ۲۲۸ نفر از دانشجویان شرکت کردند. یافتهها نشان داد درصد۲۹/۶۹ درصد نبود زیرساخت مناسب، درصد۷۷/۵۸ درصد نبود بستر مناسب،درصد۷۷/۵۸ درصد عدم حمایت مالی دانشگاه، درصد۲۲/۴۱ درصد عدم وجود اعتماد و درصد۳۳/۳۳ درصد عدم آگاهی را از مهمترین مشکلات نیل به اهداف دانشگاههای نسل سوم در دانشگاههای علوم پزشکی ذکر کردند. درصد۶۸/۷۳ درصددارای نگرش متوسط و درصد۹۸/۷۸ درصدنیز آگاهی ضعیف در رابطه با دانشگاههای نسل سوم داشتند. با توجه به اینکه اغلب دانشجویان موردمطالعه دارای نگرشی متوسط و آگاهی ضعیفند، توصیه میشود برنامههای آموزشی به منظور ارتقای سطح آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مورد اهداف دانشگاههای نسل سوم و مسیر نیل به این اهداف برنامه ریزی و اجرا شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی عبدی
دانشجوی کارشناسی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
سید بهنام الدین جامعی
عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
محمد سعید غلامی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه هماتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
هادی جلیلوند
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اپیدمیولوژی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
متینه پوررحیمی
دانشجوی کارشناسی، گروه علوم آزمایشگاه، دانشکده پیرا پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :