بررسی اثر تهویه مداوم با فشار مثبت بر عملکرد دیاستولیک بطن چپ در بیماران مبتلا به آینه خواب انسدادی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 352
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-20-1_007
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1400
چکیده مقاله:
چکیده:
زمینه و هدف: یکی از مشکلات بزرگ سلامتی آپنه انسدادی خواب است. هدف مطالعه حاضر تعیین اثر تهویه مداوم با فشار مثبت (CPAP) بر عملکرد دیاستولیک بطن چپ در بیماران مبتلا به آپنه خواب انسدادی (OSA) می باشد.
روش بررسی: مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی نیمه تجربی می باشد. در این مطالعه ۳۲ بیمار که OSA و اختلال عملکرد دیاستولیک بطن چپ را به طور هم زمان دارند با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بر اساس نتایج پلی سومنوگرافی و اکوکاردیوگرافی بیماران تحت یک دوره ۳ و ۶ ماهه استفاده از CPAP قرار می گیرند، قبل و بعد از ماه سوم و ششم ازنظر عملکرد دیاستولیک بطن چپ تحت اکوکاردیوگرافی قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج ارزیابی پارامترهای عملکرد دیاستولیک بطن چپ در ابتدای مطالعه، ماه سوم و ماه ششم درمان با CPAP نشان می دهد، میانگین سرعت پر شدن دیررس بطن در طی فاز دیاستول (Peak A)، در ماه سوم و ماه ششم درمان نسبت به قبل از درمان به طور معنی داری کوچک تر شده است. مقادیر میانگین سرعت پر شدن زودرس بطن در طی فاز دیا ستول (Peak E)، نسبت پر شدن زودرس به دیررس بطن در طی فاز دیاستول (E/A ratio) و موج 'e (سرعت ابتدای دیاستول آنولوس میترال) در ماه سوم و ماه ششم درمان نسبت به قبل از درمان به طور معنی داری افزایش یافته است (۰/۰۵>P).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، پارامترهای عملکرد دیاستولیک بطن چپ بهبود یافت و استفاده از CPAP می تواند موجب بهبود عملکرد بطن چپ در بیماران مبتلا به OSA می باشد.
کلیدواژه ها:
Continous Positive Airway Pressure (CPAP) ، Obsrtuctive Sleep Apnea (OSA) ، LV diastolic function. ، تهویه مداوم با فشار مثبت(CPAP) ، آپنه انسدادی خواب(OSA) ، وجود اختلال عملکرد دیاستولیک بطن.
نویسندگان
حمید صانعی
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
علی یوسفی
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :