لزوم مدیریت زیست محیطی ترموپلاستیکهای ناشی از پسماندهای برقی و الکترونیکی
محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,512
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE05_534
تاریخ نمایه سازی: 2 شهریور 1390
چکیده مقاله:
بر اساس آمارهای جهانی سالانه 50-20 میلیون تن پسماند برقی و الکترونیکی درسطح جهان ایجاد میشوند و بطور متوسط هر فرد در سطح جهان در طول عمر خود 3/3 تن پسماند برقی و الکترونیکی ایجاد می کند. درحال حاضر هر شهروند اروپایی سالانه 25 کیلوگرم پسماند برقی و الکترونیکی ایجاد می کند. 20% از این نوع پسماندها را ترموپلاستیکها تشکیل می دهند که از انواع پلیمرها مانند پلی کربناتها(PCَ)، اکریلونیتریل بوتادین استایرین(ABSَ)، پلی استایرن مقاوم (HIPS)، پلی فنیلن اکسید (PPO) و ترموپلاستیکهای ضد حریق تشکیل شده اند. مجموعهای ازخصوصیات نظیر استحکام، سبکی، فرایند پذیری، دوام، شفافیت و مقاومت حرارتی موجب کاربرد زیاد آنها را درتولیدات برقی و الکترونیکی نظیر ابزارهای نوری ذخیره اطلاعات، ابزارهای پزشکی، کامپیوترها و مانند آنها شده است. مدیریت صحیح زیست محیطی این نوع پلاستیکها با توجه به حجم بالای کاربرد آنها در پسماندهای برقی و الکترونیکی، نیاز به جدا سازی برمیناتها ضد حریق (BFRs) پیش از اقدام به بازیافت آنها به دلیل داشتن ترکیبات حاوی تترا برومو بیس فنل A که در صورت کاربرد در وسایل کودکان و ضروف مواد غذایی قابلیت نشت دارند بسیار حائز اهمیت است. لذا در یک بررسی و تحلیل کارشناسی وضعیت موجود مدیریت اینگونه از پسماندها در کشور مورد آسیب شناسی قرار گرفت. نتایج بررسیها نشان می دهد درصورتیکه اقدامات اولویت دار مدیریتی فهرست شده در نتایج این مقاله عملیاتی شده و جنبه اجرایی به خود گیرد در ارتقاء مدیریت زیست محیطی این گونه پسماندها وکاهش مخاطرات ناشی از سوء مدیریت آنها در کشور بسیار اثر گذار خواهد بود.
کلیدواژه ها:
پسماندهای برقی و الکترونیکی ، پلی کربناتها(PCَ) ، اکریلونیتریل بوتادین استایرین(ABSَ) ، ترموپلاستیکهای ضد حریق ، ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی پسماندهای برقی و الکترونیکی
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :