بررسی اثر آنتی باکتریال نانو ذرات نقره ساخته شده با روش نانوفیتوسنتز به تنهایی و توام با کلرآمفنیکل
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 332
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-20-5_005
تاریخ نمایه سازی: 10 خرداد 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: نانوفیتوسنتز بخشی از دانش نانو بیوتکنولوژی محسوب می شود و عبارت است از تکنیک های بهره گیری از ترکیبات متابولیک ثانویه در گیاهان که به واسطه آن ها سنتز نانوذرات مختلف انجام می پذیرد. مقاومت میکروب ها در برابر آنتی بیوتیک های سنتزی معمولی امری اجتناب ناپذیر است. به منظور کاهش این مقاومت، از نانو ذرات موثر که می توانند اثر تقویتی روی آنتی بیوتیک ها ایجاد کنند، استفاده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تقویت کنندگی خصلت آنتی بیوتیکی داروی کلرآمفنیکل با بکار بردن نانوذرات نقره ساخته شده با روش نانوفیتوسنتز می باشد.
روش بررسی: نانو ذرات مکعبی شکل نقره با استفاده از روش نانوفیتوسنتز و بهره گیری از ترکیبات عصاره متانولی اندام های هوایی گیاه بابونه تالشی سنتز شدند. برخی خواص فیزیکی، ویژگی های نوری و ساختار نانو ذرات سنتز شده، توسط تکنیک های FT-IR، UV/Vis، TEM، SEM و XRD مورد ارزیابی قرار گرفتند. فعالیت بیولوژیکی نانو ذرات نقره حاصل، به صورت جداگانه و مخلوط با کلرآمفنیکل در مقابل تعداد ۴ باکتری با متد معمول انتشار دیسک مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که بیش از ۷۵% نانوذرات نقره سنتز شده، دارای ساختار هندسی مکعبی می باشند. مطالعه بیولوژیکی نیز نشان داد که این ذرات نانو نقره، در برابر رشد باکتری ها فعالیت خوبی نشان می دهند و باعث تقویت اثر ضد میکروبی آنتی بیوتیک کلرآمفنیکل می شوند.
نتیجه گیری: قدرت بازدارندگی رشد باکتری ها توسط نانوبلورهای نقره و اثر هم افزایی این نانوذرات در کنار آنتی بیوتیک ها، با ساختار نانو مکعب های نقره در ارتباط است. روش نانوفیتوسنتز برای ساخت نانو ذرات مختلف، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و در مدت زمان اندکی انجام می گیرد. همچنین این روش مهمترین فرآیند سنتز سبز بوده و دوستدار طبیعت است که بدین ترتیب شرایط بهینه برای تولید نانوذرات را فراهم می سازد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی شفقت
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خلخال
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :