بررسی مقایسه ای آسیب شناسی تاثیر پلاسمای سرد و اشعه ماوراء بنفش بر روی زخم تمام ضخامت عفونی شده در موش های صحرایی نر دیابتی شده
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 450
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_VTJ-34-1_010
تاریخ نمایه سازی: 8 خرداد 1400
چکیده مقاله:
استفاده از لیزرها و پلاسماهای سرد روند ترمیم را به شکل معنی داری در مقایسه با حالت عادی بهبود می بخشند. هدف از این مطالعه ارزیابی مقایسه ای هیستوپاتولوژی و هیستومورفولوژی تاثیر اشعه ماورای بنفش و پلاسمای سرد هلیوم بر روی زخم تمام ضخامت عفونی شده با استافیلوکوکوس اورئوس در موش های صحرایی نر دیابتی شده با آلوکسان است. در این مطالعه تعداد ۶۰ موش صحرایی نر ویستار بالغ دیابتی شده با تزریق داخل صفاقی آلوکسان به میزان ۱۲۰ mg/kg با زخم های ایجاد شده و عفونی شده توسط ml۱ از سوسپانسیون حاوی cfu/ml به۱۰۸ استافیلاکوکوس اورئوس آلوده در زخم به قطر cm ۱ در بین دوکتف مورد استفاده قرار گرفت. موش ها به سه گروه کنترل، درمان با هلیوم پلاسما وماورابنفش تقسیم شدند. تمام گروه های درمان به مدت ۲۱ روز با پلاسمای سرد و اشعه ماورا بنفش به مدت ۳ دقیقه در روز مورد درمان قرار گرفتند. پس از پایان دوره نمونه های پوستی مورد بررسی آسیب شناسی بافتی قرار گرفتند و شاخص های تجمع کلاژن، نفوذ سلول های التهابی و ضخامت اپیتلیوم مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آماری با نرم افزار SPSS۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که پلاسمای سرد هلیوم و اشعه ماورابنفش تاثیر مثبتی بر حضور سلول های التهابی تک هسته ای، تشکیل کلاژن و نوسازی اپیتلیوم دارند. با توجه به نتایج این مطالعه میتوان از پلاسمای سرد و اشعه ماورابنفش در بهبود زخم استفاده کرد، که البته تاثیر پلاسمای سرد در بهبودی زخم بیشتر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پوریا دهقان پیشه
دانشکده دامپزشکی،دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات. تهران. ایران
علیرضا جهاندیده
دانشکده دامپزشکی،دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات. تهران. ایران
احمد اصغری
دانشکده دامپزشکی،دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات. تهران. ایران
سید پژمان مرتضوی
دانشکده دامپزشکی،دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات. تهران. ایران
محمود قرآن نویس
دانشکده فیزیک،دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات. تهران. ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :