ادراک مردان بی وفا (خیانت) از علل و عوامل بازدارنده از روابط فرازناشویی: یک مطالعه کیفی
محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای مشاوره، دوره: 18، شماره: 69
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 324
فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_COUN-18-69_004
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
هدف پژوهش حاضر بررسی کیفی علل و عوامل بازدارنده از خیانت زناشویی از دیدگاه مردان بی وفا بود. روش: این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام مردان بی وفا شهر شاهیندژ در سال ۱۳۹۵ بود که پس از شناسایی تعداد زیادی از آن ها توسط پژوهشگران، از میان آن ها با استفاده از شیوه ی نمونه گیری هدفمند تعداد ۱۲ مرد برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند و مورد مصاحبه قرار گرفتند. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و در نهایت با استفاده از روش تحلیل تفسیری دیکلمان، آلن و تانر (۱۹۸۹) تحلیل شد. یافته ها: تحلیل داده های حاصل از مصاحبه منجر به شناسایی۵۱ کد اولیه، ۹ زیرمضمون و ۳ مضمون اصلی در زمینه ی علل خیانت زناشویی (۱. علل درون فردی: تنوع طلبی جنسی، عدم پای بندی مذهبی، کسب اعتماد به نفس، انتقام. ۲. علل بین فردی: نارضایتی جنسی، نارضایتی عاطفی و عدم تعهد. ۳. علل محیطی: مهیابودن شرایط خیانت و اختلال در همسرگزینی) و ۲۳ کد اولیه، ۵ زیرمضمون و ۳ مضمون اصلی در زمینه عوامل بازدارنده از خیانت زناشویی (۱. بازدارنده های بین فردی: ارضای عاطفی و ارضای جنسی. ۲. بازدارنده های محیطی: رفع تحریک کننده های محیطی و رهایی از اجبار انتخابی. ۳. بازدارنده های درون فردی: پای بندی مذهبی) در مردان بی وفا شد. نتیجه گیری: پژوهشگران و برنامه ریزان حوزه ازدواج و خانواده می توانند از طریق رفع علل گرایش زوج ها به روابط فرازناشویی و تقویت عوامل بازدارنده در آن ها و محیط کارکردی شان، تا حد زیادی احتمال گرایش این افراد را به روابط فرازناشویی کاهش داده و زمینه ثبات سیستم زوجی و نهاد خانواده را فراهم کنند.
کلیدواژه ها:
Extramarital relation ، Ethology ، Qualitative Research ، ادارک مردان بی وفا ، علل و عوامل بازدارنده ، روابط فرازناشویی.
نویسندگان
موسی چوپانی
Allame Tabatabayi University
محمدمهدی سهرابی فرد
Islamic Azad University of Khorasgan Branch
فاروق محمدی
Kurdistan University
نوشین اسمعیلی
Shahid beheshti University
آذر صمدی فرد
Shahid Chamran University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :